tiistai 11. lokakuuta 2016

Traveller Profile

Tässä blogissa kerromme itsestämme matkustajina, paljastamme lempikohteemme sekä annamme vinkkejä, joista olemme kokeneet saavamme enemmän omiin reissuihimme. Mielipiteet perustuvat omiin kokemuksiimme.



Nimi: Henkka

Ikä: 27

Ammatti: Les Mills - ryhmäliikuntaohjaaja, pokeriammattilainen

Asuinpaikka: Tampere

Asia, johon uskot: Good things happen to good people.








Lempikohde: New York, koska sieltä löytyy ihan kaikkea laidasta laitaan ja minulla on aina hyvä fiilis, kun olen siellä.


Kohteita, joita olen aina halunnut nähdä: Las Vegas ja Tokio. Olen aina halunnut päästä pelaamaan pokeria Vegasiin. Tokio kiehtoo, koska se on yksi maailman parhaista shoppailukohteista ja pidän japanilaisesta ruuasta.

Löytyy aina matkalaukusta: iPod ja vettä

Millainen matkakumppani olen?: melkein kaikki käy ja en hermostu, jos asiat ei mene suunnitelman mukaan.

3 parasta asiaa lomalla: rentoutuminen, aurinko, shoppailu

Minua ei tulla näkemään: suomituristien örvellyskohteissa, kuten Sunny Beachilla.

Haluan oppia matkalla: Haluan kehittää itseäni livepokerinpelaajana sekä oppia surffaamaan.

Mieleenpainuvin matkakommellus: meitä ei päästetty New Yorkissa passintarkastuksesta maahan, koska kaverimme, jolle olimme menossa yöksi oli antanut käyntikorttinsa, jossa oli hänen  työpaikkansa osoite eli poliisiasema, jossa hän työskentelee. Rajavirkailijat olivat sitä mieltä, ettemme varmasti yöpyisi poliisiasemalla ja alettiin sitten keskellä yötä Suomen aikaa selvittämään asiaa vaimoni vanhempien kanssa, koska kaverimme oli töissä ja ei pystynyt vastaamaan puhelimeen. Onneksi homma selvisi noin tunnin selvittelyn jälkeen ja päästiin maahan.

Miten kerrytät matkakassaa?: Pelaamalla pokeria livenä tai netissä paikoissa, joissa se on laillista. Haluaisin myös ohjata ryhmäliikuntatunteja.

Paikka, jossa olet käynyt, mutta et menisi toiste: Koh Samui, Thaimaa kaiken kaikkiaan tylsä saari.

Vinkki muille matkailijoille: Älä ota pakettimatkaa, näet ja koet paljon enemmän kun teet itse ja tutustut paikallisiin.





Nimi: Emmi  "Memi"

Ikä: 27

Ammatti: pelinhoitaja / host, yrittäjä

Asuinpaikka: Tampere

Asia, johon uskon: pidän ajatuksesta, että ihmisen tulisi kohdella muita, kuten haluaisi itse tulla kohdelluksi. Pyrin itse noudattamaan tätä värssyä ja olen tyytyväinen sen aikaansaamiin tuloksiin.


Lempikohde: USA ja Meksiko. USA on mun all time favorite, koska siellä on kaikkea hyvästä ruuasta, huikeaan asiakaspalveluun, paljon upeita luonnonnähtävyyksiä sekä paikkoja, joissa käydä. Erityisesti rakastan heidän small talk - kulttuuriaan ja sitä fiilistä, ettei mun ole koskaan tarvinnut miettiä siellä ollessani, että "Kehtaankohan mä nyt sanoa tai kysyä ääneen?", jota joudun kotosuomessa valitettavan usein miettimään, vaikka en ujo ihminen olekaan. Jenkit on yleisesti tosi helpostilähestyttäviä ja ystävällisiä.
Meksiko taas on sanoin kuvaamattoman monipuolinen ja muinaishistoriallisesti erityisen kiinnostava kohde. Chichen Itzassa vierailu oli yksi elämäni hienoimpia kokemuksia, jonne menen vielä varmasti uudelleen.

Kohteita, joita olen aina halunnut nähdä: Japani. Heidän kulttuuri, historia sekä shoppailumahdollisuudet kiehtoo aivan hullusti. Intia, koska rakastan heidän ruokaansa ja minua kiinnostaa tutustua syvemmin heidän kulttuuriinsa sekä moniin maailmanperintökohteisiin, joista olen lukenut.

Löytyy aina matkalaukusta: lompakko, hajuvesi ja puhelin.

Millainen matkakumppani olen?: olen avoin uusille asioille ja kokemuksille. Olen mieluummin aamulla ajoissa reippaana valmiina uuteen päivään kuin venytän iltaa clubilla ja pyörisin seuraavana päivänä väsyneenä ja missaisin kivoja kokemuksia. Minua kiehtoo historia ja tykkään kiertää nähtävyyksien lisäksi paikoissa, joissa turistit eivät normaalisti pyöri.

3 parasta asiaa lomalla: vapaus, uusien asioiden kokeminen sekä arkirutiineista irrottautuminen

Minua ei tulla näkemään: suomalaisten suosimissa suomibaareissa laulamassa karaokea.

Haluan oppia matkalla: sellaisia piirteitä ja asioita, joiden avulla voin kehittää itseäni kuten rentoutumista, jossa olen vasta-alkaja. Haluan myös oppia kulttuureista sekä maiden historiasta. Minua kiinnostaa myös kehittää itseäni livepokerissa. Haluan myös oppia surffaamaan ja sukeltamaan.

Mieleenpainuvin matkakommellus: Olin kerran lentämässä Hong Kongiin Lontoon kautta ja lentokentällä olin mennyt väärän terminaalin turvatarkastuksesta sisään ja koneeni piti lähteä 23:50. Lentokoneeseen jonottaessani lippuani tarkastava herra totesi, että "Sweety, you are not flying with us." Kävi ilmi, että samalta kentältä, eri terminaalista lähti 23:55 Hong Kongiin kone, johon minun olisi ollut tarkoitus mennä, eikä lippua turvatarkastuksessa katsonut virkailijakaan ollut huomannut, että päästää minut väärään terminaaliin. Jouduin sitten odottelemaan 24h lentokentällä seuraavaa lentoa. Siitä asti olen triplatsekannut lippuni, ettei samanlaista mokaa kävisi uudestaan.

Miten kerrytät matkakassaa?: duunilla sekä säästämällä. Olen karsinut turhat kulut kuten alkoholinkäytön sekä vähentänyt ulkona syömistä. Olen myynyt paljon vaatteita sekä tavaraa pois, joista olen saanut jonkin verran matkarahaa.

Paikka, jossa olet käynyt, mutta et menisi toiste: näitä on monia. Olen aika vaativa matkailija. En pidä paikoista, joissa pörrää enemmän turisteja kuin paikallisia, koska kosketus paikalliseen kulttuuriin jää tällöin melko ohueksi. Lisäksi muutamissa kohteissa olen yksinkertaisesti kokenut, etten ole saanut rahoilleni vastinetta. Kohteen hintataso on ollut saatuun huviin / palveluun nähden surkea. Lueteltakoon tähän satunnaisjärjestyksessä muutamia; Alanya, Pariisi, Detroit, Miami, Koh Samui, Tukholma. Näistä jokainen on ollut minulle pettymys, mutta se ei tarkoita sitä, että joku muu ei voisi niissä viihtyä.

Vinkki muille matkailijoille: tutustu paikallisiin! Heiltä saa hyviä vinkkejä missä kannattaa aikansa viettää ja he tietävät tarkalleen, miten paikan päällä voi elää maksamatta turistihintoja palveluista ja ruuista. Lisäksi olen sitä meiltä, että kaikkea ei kannata suunnitella etukäteen. Matkasta tulee usein paljon mielekkäämpi kun ei tarvitse stressata aikatauluista tai jo valmiiksi buukatuista retkistä.


Seuraavassa blogissa kerromme harrastuksista, intohimoista sekä pokerista.

Thanks for reading. :)

Emmi & Henkka