sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Ämpärillinen Mahdollisuuksia

Bucket List. Se maaginen takaraivossa, yöpöydän laatikossa tai päiväkirjan välissä muhiva lista asioista ja paikoista, jotka haluaa elämässään kokea. Se voi olla pitkä tai lyhyt ja siinä voi olla lyhyen sekä pitkän aikavälin suunnitelmia. Se voi ajan mittaan muuttua, karttua, kasvaa tai kutistua. Kaikille oman bucket listan laatijoille on kuitenkin yhteistä se, että he haluavat viivata yli niitä asioita, joita elämässään haluaa päästä kokemaan. Tämä postaus käsittelee meidän Must See & Experience - asioita ja paikkoja, jotka on koettava kerran elämässä. Listatut kohteet eivät ole tärkeys- tai kiireellisyysjärjestyksessä.





Näihin iloisiin veijareihin törmää Meksikossa joka nurkalla.



1. MONIPUOLINEN MEKSIKO

Mikä olisikaan parempi kohde kahdelle muinaishistoriafanaatikolle, kuin lukuisten historiallisten hotspottien keskittymä Väli-Amerikassa. Olemme kiinnostuneet ja koukuttuneet näkemään ja kokemaan muinaishistoriallisia nähtävyyksiä kuten pyramideja, kaupunkeja ja rakennelmia mm. Ancient Aliens - sarjan innoittamana, jonka Emmin isä meille joskus vinkkasi. Ohjelma avaa enemmän kysymyksiä, mutta se on innoittanut meitä ottamaan selvää lukuisista kiehtovista paikoista, joita ohjelmassa käsitellään. 




Atsteekkikeitto on yksi monista herkullisista meksikolaisista ruuista.


Emmi vieraili Meksikossa ystävänsä luona 2016 ja se oli yksi hänen parhaista reissuistaan ikinä mm. luonnon, rantojen, ruuan, hintatason ja ihmisten ystävällisyyden takia. Mayojen rakentama Chichen Itza oli pysäyttävän upea kokemus, kuten myös Grutas (paikallisten suosima paratiisijoki) ja Ik Ill Cenote. Tuon reissun aikana Emmi päätti, että Meksikoon on ensi kerralla päästävä pidemmäksi aikaa, joka onnistuu turistiviisumilla kätevästi, koska sillä saa olla maassa putkeen 180 päivää. Meksikon matka on myös hyvä syy opetella meidän lähtökuopissa olevaa espanjankieltä. 





Domingos, Emmi ja Hector Chichen Itzassa.




Teotihuacan oli yksi Emmin Meksikon reissun kohokohdista.




Teotihuacan, Meksiko




Matkamuisto Teotihuacanista.




Pilkahdus paratiisijoesta.




Grutas, Meksiko




Tänne on päästävä pian uudestaan.


2. KIEHTOVA KANADA JA KESTOSUOSIKKI JENKIT

Laskettelu, vaellus, luonto, livepokeri ja NHL. Siinä muutamia meidän lukuisista syistä matkustaa Kanadaan ja erityisesti Henkkaa kiinnostaa Kanada sen huikean jääkiekkokulttuurin vuoksi. Kumpikaan meistä ei ole Kanadassa käynyt lukuunottamatta Emmin päiväreissua Windsoriin 2009 aupair-vuotenaan, joten olisi mielenkiintoista tutustua meille uuden maan kulttuuriin ehkä Working Holidayn merkeissä. Meitä molempia kiehtoo ajatus töistä laskettelukeskuksessa, sillä työsuhde-etuihin kuuluu useimmissa paikoissa rajaton lasketteluoikeus ja näin ollen pääsisimme kehittämään lumilautailutaitojamme maailman upeimmissa rinteissä.

Kaikki meidät paremmin tuntevat ja blogiamme lukeneet tietävät, että Jenkit on aina ollut meidän all time favorite. Meillä on lukuisia suunnitelmia jenkkireissujen varalle, mutta yksi haaveemme olisi tehdä Road Trip kaveriporukan kanssa livepokerilla ja huippu-urheilulla höstettynä. Halukkaat ja potentiaaliset matkakumppanit saavat ilmoittautua suoraan meille, mikäli kyseinen reissu kiinnostaa. Ollaan aika joustavaa ja rentoa reissuseuraa ja tykätään mustasta huumorista sekä päivittäisistä treenihetkistä. 😄





Road trippaillessa näimme reissun parhaita auringonlaskuja Arizonassa ja Hawaijilla.


3. SUKELLUS JA VAELLUS ON PARASTA TERAPIAA

Jokaisen sukeltajan unelmakohde Great Barrier Reef, Kiribati ja Filippiinit ovat kohteita, jonne on päästävä näkemään merenalaista elämää. Meitä molempia kiinnostaisi päästä uimaan valashaiden kanssa tai ainakin nähdä näitä upeita kaloja luonnossa. Sukellus on meille yhtä aikaa rentouttavaa, jännittävää, opettavaista ja terapeuttista. Oikeastaan ainut huono puoli, jonka sukeltamisesta keksimme on harrastuksen kalleus, koska siihen saa kulumaan suuren osan reissukassasta. Vaikka sukellukseen kirjaimellisesti uppoaa rahaa, on se kaiken kokemisen ja näkemisen arvoista. 

Maailma on täynnä toinen toistaan upeampia vaellus- ja luontomatkailukohteita. Listallamme on mm. Färsaaret, Islanti, Hawaiji, Norja sekä aiemmin mainitsemamme Meksiko, ÚSA ja Kanada. Uusi-Seelanti kiinnostaa sekä luonnon, että Les Mills - salien takia, jonne haluamme vielä lähitulevaisuudessa tehdä jumppamatkan, sillä tämä maailmanlaajuinen ryhmäliikuntabrändi on sieltä alunperin kotoisin. 





Yleensä hiket ovat täysin ilmaista huvia, mutta näistä upeista maisemista maksoimme $1 per naama Hawaijin Diamond Headilla. Oli Worth!




Oahu, Hawaiji


4. TAPAHTUMAMATKAILU 

Henkan unelmana on ollut jo vuosikaudet lähteä pelaamaan joka vuotista World Series Of Poker - turnaussarjaa Las Vegasiin, jossa amatöörit ja ammattipelaajat jahtaavat pokerin maailmanmestaruus rannekkeita. Urheilutapahtumista erityisesti NHL- ja NBA finaalit, Super Bowl, Tenniksen Gland Slam - turnaukset sekä Snookerin MM-kisat ovat must see - listalla. 

Meitä molempia kiinnostaa EDM - tapahtumat, kuten Electric Zoo New Yorkissa ja EDC Las Vegasissa, joka järjestetään samaan aikaan WSOP:n kanssa sekä Ultra Music Festival jossain päin maailmaa. 

5. JOKERIMATKA 

Saimme tämän puolihullun idean tällä tylsällä farmijaksolla, kun on ollut aikaa miettiä ja pohtia mitä elämältään haluaa. Päätimme, että sovimme jonkun tietyn neljän viikon jakson ja vain toinen meistä tietää minne olemme menossa. Matkan suunnittelija siis hoitaa kaikki varaukset ja kertoo pimennossa olevalle, mitä pakata mukaan ja sitten vain suunnataan kentälle, jossa selviää mihin päin maailmaa lähdetään. Tässä on hyvä sauma jekuttaa toista ja kehoittaa pakkaamaan lämpimän kelin vaatteita Alaskan vaellukselle. 😃

Yhteenvetona voi todeta, että meidän bucket list ei suinkaan lyhene reissatessa, vaan se päin vastoin pitenee, kun ideoita syntyy ja uudet kohteet ja paikat vaikuttavat toinen toistaan mielenkiintoisimmilta. Tämäkin farmijakso olisi ollut paljon ankeampi ilman uusien reissujen suunnittelua ja tulevaisuudesta haaveilua. Suosittelemme kaikille oman listan laatimista, niin ehkä kynnys omien haaveiden toteuttamiseen saattaa madaltua. 





Cancun, Meksiko


Olisi kiva kuulla lukijoiden bucket listoista ja reissuhaaveista ja siitä, että onko kukaan koskaan tehnyt jokerimatkaa; minne ja kenen järjestämänä?


Thanks for reading and see you soon! 

💜 Emmi & Henkka