tiistai 28. helmikuuta 2017

Hong Kong - Not As Awesome As Before

Tässä postauksessa kerromme ensimmäisistä fiiliksistämme Hong Kongissa sekä pahimmasta majoitussekoilusta, joka meille on tällä reissulla käynyt. 
Mittamme täyttyi ennätysajassa Macaosta ja tästä johtuen päätimme lähteä alle vuorokauden varoitusajalla Hong Kongiin, jossa vietämme yhteensä pari viikkoa ennen lentoa Malesiaan. Olemme yöpyneet Kowloonissa guest housessa ensimmäiset yöt, sillä lyhyellä varoitusajalla majoitusvaihtoehdot olivat rajalliset ja valinnanvaraa ei hirveästi ollut. Meille riittää, että majoituksesta löytyy kohtuu hintaan toimiva netti, puhdas sänky, pyyhkeet sekä saniteettitilat. Tutkimalla ja etsimällä edullisempia vaihtoehtoja säästää hurjia määriä rahaa pitkässä juoksussa, joten yritämme välttää hätäisiä päätöksiä ja sen sijaan vertailla vaihtoehtoja ja joustaa tarvittaessa mukavuuksista, joista saa yleensä pulittaa reilusti extraa.
Siirtyminen Macaolta Hong Kongiin kävi kätevästi alle tunnin lauttakyydillä, jonka jälkeen seurasi passintarkastus ja suunnistus majoitukseemme Chungking Mansions kortteliin, josta löytyy Hong Kongin halvimmat majatalot.



Lights of Hong Kong from Kowloon.

Olimme varanneet majoituksen booking.com - sivustolta neljäksi yöksi 74€ hintaan, joka oli kohtuullinen Guest Housen saamiin arvosteluihin ja tähtiluokitukseen nähden. Saapuminen Paris Guest Houseen käy likaisen intialaisen sisätorin kautta, jossa pyörii yli-innokkaita sisäänheittäjiä, huumediilereitä ja maksullisia seuralaisia. Majoittuminen Chungking Mansionissa ei sovi herkimmille, mutta on kieltämättä kokemus kun muutaman askeleen välein tyypit hyppivät korvanjuureen supisemaan toinen toistaan hämärämpiä myyntipuheita. Sama kaveri yritti kaupata meille feikki - Rolexia, marihuanaa ja sänkyseuralaista, mutta jätimme tarjouksen väliin, sillä tarvetta millekään edellä mainituista ei ollut. Positiivisena koimme sen, että jokainen noista sähköjänismyyjistä osasi neuvoa meidät sokkeloisen sisätorin oikeaan kulmaan, josta otimme maailman hitaimman hissin kerrokseen, jossa Paris Guest Housen respa sijaitsi.



The main entrance doesn't look that bad but wait till you get inside.

Päästyämme respaan, henkilökunnalla kesti aikaa etsiä varaustamme, jota ei kuitenkaan löytynyt, joten menimme kysymään asiasta guest housen tympeältä esimieheltä, joka paperit läpikäytyään kertoi meille, että varauksessa oli tapahtunut virhe ja, että maksamamme hinta oli liian alhainen. Koska sisäänastuessamme havaitsimme ilmapiirissä pienehköä paniikkia ja epäjärjestystä tarkistimme odotellessamme ties kuinka monennen kerran varauksen olevan kahdelle henkilölle ja 4 yöksi, joten tiesimme, ettei mitään virhettä meidän puolelta ollut tapahtunut. Ilmoitimme jämäkästi, että virhe ei johdu meistä, eikä näin ollen ole meidän tehtävä maksaa yhtään enempää, sillä meillä on varaustosite, jonka mukaan huone luovutetaan meille sillä hinnalla, jonka olimme luottokortilla netissä maksaneet. Tässä vaiheessa, esimies alkoi huutamaan meille, että heidän huoneet ovat täynnä, eivätkä he voi siihen hintaan ottaa vieraita ja, että meillä on vaihtoehtona maksaa enemmän tai saisimme ilmaiseksi perua kyseisen varauksen, joka on vastoin heidän ehtojaan. Olimme pöyristyneet äijän huutamisesta ja siitä, ettei hänellä ollut majatalon pyörityksen alkeetkaan hallussa, mutta pysyimme kannassamme ja ilmoitimme, että tapa, jolla he toimivat, täyttää petoksen tunnusmerkit. Tässä vaiheessa respanainen ilmoitti, että kyse oli hänen virheistään, mutta myös hän oli sitä mieltä, että ainut keino majoittua heidän tiloissaan oli maksaa enemmän. Molemmat heistä myös sanoivat, että oli ihan sama mitä me päätämme, sillä heillä on muitakin asiakkaita, joiden kanssa on samoja ongelmia. Sekä esimiehen, että respan ammattitaidoton ja röyhkeä asenne ihmetytti meitä entistä enemmän ja totesimme, ettei meitä kiinnosta syyt tapahtuneen taustalla, vaan huone kuuluu meille siihen hintaan, joka on netissä ilmoitettu ja joka oli myös maksettu. Tämän ilmoitettuamme respa haukkui Emmin lapseksi, joka ei ymmärrä, että guest house yrittää tehdä businesstä. Kieltämättä ymmärsimme heidän häikäilettömän tapansa hankkia lisätienestiä ilmoittamalla väsyneille travellereille, että summa joka on jo netissä varatessa maksettu, ei riitä, joten on maksettava lisää, mikäli haluaa päivän päätteeksi sänkyyn ja suihkuun heidän tiloihinsa. Jää arvailun varaan miten moni kyseiseen skeidaan suostuu, mutta he eivät nähneet toiminnassaan mitään vikaa. Päätimme tunnelman kuumetessa, että poistumme paikalta ja ilmoitimme, että he saavat lukea kokemuksestamme netistä, johon he totesivat että on aivan sama mitä heistä kirjoitamme. 
Emme tiedä kuluttajasuojasta täällä Hong Kongissa, mutta kerroimme kyseisen tapahtuman booking:n asiakaspalvelulle, jonka kautta majoituksen varasimme ja he ottivat asian hoitaakseen onneksemme jämäkällä asenteella. Varasimme toisen majoituksen, samasta korttelista vähän kalliimpaan hintaan, josta Booking.com perii erotuksen Paris Guest Houselta ja näin ollen maksaa meille ylimääräiset koituneet kulut. 



If we had room in our luggage one of these little fellas would come with us.

Nettiarvostelut Chungking Mansionissa olevista guest houseista ovat toinen toistaan karumpaa luettavaa ja nyt 5 yötä ja päivää tätä meininkiä seuranneena ollemme varmoja, että yli 3 tähteä jättäneet "matkailijat" ovat tämän intialaisen korttelin hyvävelijärjestön aikaansaannoksia eivätkä todellisia arvosteluja. Suuri osa Chungking Mansionin guest houseista omistaa samat henkilöt eikä huoneiden koko, ulkonäkö tai varustelu juuri muutu kerrosta tai majataloa vaihtaessa. Sama henkilö voi siis omistaa tusinan eri guest houseja, joilla on kaikilla oma nimensä.



This is the view when you get out from the side door.

Emmi on käynyt Hong Kongissa 2009 kesällä ja hänellä oli mieluisat muistikuvat kaupungin yleisätmöksestä, siisteydestä ja nähtävyyksistä. Nyt 5 päivää Kowloonin surkeimmassa korttelissa majoituttuamme ja Kowloonissa kierrellen on todettava, että Hong Kongia ei voi enää kutsua erityisen siistiksi eikä myöskään suositella pysähdys paikaksi pitkäksi ajaksi. Emmi muistaa kun kahdeksan vuotta sitten kadulla ei näkynyt missään roskia ja yleiset vessat olivat siistimpiä kuin missään muualla. 2017 tilanne on taantunut pahasti ja Hong Kong on ottanut melkoisen harppauksen kohti kiinalaista mentaliteettia, jossa ihan sama - asenne korostuu hälyttävästi niin luontoa kuin muita ihmisiäkin kohtaan.



Cool little statues in Kowloon Park.




Henkka and a panda statue in Kowloon Park, Hong Kong.




Kowloon Park is free for everyone and there are a lot of  exotic birds to see.


Aiomme täällä ollessamme käydä muutamassa museossa, lenkkeillä, pyöriä nähtävyyksillä, treenata ulkosalla (sään ja saastetilanteen salliessa) ja suunnitella ohjelmaa tuleviin kohteisiin, joten tehtävää kyllä riittää vaikkei täällä Kowloonin ghetossa erityisesti viihdytäkään.



We both miss fitness classes but luckily we can do Grit Cardio by ourselves.




Another view of Hong Kong from Kowloon.


Thanks for reading and see you soon!

Memi & Henkka