torstai 6. huhtikuuta 2017

Effort vs Price - What is Blogging Like?

Hei! Me siirryimme tänään Penangilta Langkawille ja vietämme täällä ainakin seuraavan viikon. Jos joku lukijoistamme on käynyt Langkawilla, niin kuulisimme mielellämme mitä vain vinkkejä ruokapaikoista aktiviteetteihin. Täältä siis luvassa paljon kuvia ja juttua sitä mukaa kun ehdimme kirjoittamaan, josta päästäänkin tämän postauksen aiheeseen.
Blogin ylläpitäminen ei ole helppoa. Ei ole yksinkertaista kirjoittaa tekstiä yrittäen sisällyttää omian kokemuksiaan ja ilmaista niitä mahdollisimman realistisesti ja samaan aikaan miettiä, että kuinka monta lukijaa saa postaukselle jokaista siihen käytettyä tuntia kohden.



If you are into photography, George Town is one of the places you should definitely visit.




A delicious snack during art hunting in George Town.

Countlessmilesandsmilesin postauksien ideointi on pitkälti Emmin käsialaa, kuten myös suuri osa kuvista, sillä Henkan puhelimessa kamera ei ole niin laadukas, kun kuviltamme vaadimme. Kun meillä on jonkin asteinen idea siitä mistä haluamme kirjoittaa, laatii Emmi usein käsin paperille mind mapin riippuen käytettävissä olevasta ajasta, inspiraation tasosta ja asian määrästä. Tällä tavoin koitamme saada ylös kaikki asiat, jotka haluamme blogissa tuoda esiin ja kokonaisuudesta saa paljon selkeämmän kuin yrittäen koota ajatuksia kasaan kirjoittamisen kanssa yhtä aikaa. Kun teksti on saatu luotua ja se on kuvia vaille valmis, alkaa Henkka oikolukemaan ja asettelemaan kuvia ideoiden niihin samalla tekstejä.


Say cheese!

On mahdotonta julistaa todellista yksittäiseen blogipostaukseen kuluvaa tuntimäärää, sillä se vaihtelee blogin aiheesta, asia määrästä, netin toimivuudesta, sen hetkisestä keskittymiskyvystä, kiinnostuksesta sekä lukuisista muista tekijöistä. Normaalisti itse kirjoittamiseen, kuvien lataamiseen ja tekstiin asetteluun menee 2,5h - 5h / postaus, mutta olemme kirjoittaneet muutamaa julkaisua 6 - 8 tuntia. Tähän arvioon ei ole laskettu aikaa, joka menee kuvien ottoon ja postausideointiin. Pyrimme lenkeillä ja pitkillä siirtymisillä pohtimaan asioita, joista kirjoitamme, jotta sisällön laatiminen onnistuisi helpommin siinä vaiheessa kun tekstiä pitäisi saada tuotettua lukijoiden nähtäväksi.



Sunset at Langkawi.

Joskus motivaatio kirjoittamiseen on korkea ja toisinaan taas tuntuu typerältä kirjoittaa samasta kohteesta moneen kertaan, vaikka aktiviteetit vaihtuvat ja päivät ovat erilaisia. Paras inspiraation lähde on mielestämme lukijoiltamme saamamme palaute, jota haluaisimme mieluusti kuulla enemmänkin. Siitäkin huolimatta, että kirjoittamiseen kuluu joskus työpäivän verran tunteja ilman palkkaa, on antoisaa kuulla lukijoiden ajatuksia ja kuulla, että kirjoituksestamme on ollut jonkin sortin iloa, huvia tai hyvässä tapauksessa hyötyä. Teemme toistaiseksi tätä omaksi ja lukijoiden iloksi, mutta haluamme tulevaisuudessa kehittää blogiamme laajemman lukijapiirin silmien alle, niin että meille jäisi kirjoittamisesta reissupäiväkirjan ja hyvän mielen lisäksi muutakin. Aika, kehitys ja motivaatio kaikki yhdessä sanelevat mihin blogimme rahkeet riittää jatkossa.



Maybe the coolest steel rod sculpture from the total of 52 different ones that there are in George Town.

Totaalinen biitti bloggauksen ja yhteydenpidon kannalta oli viime viikkoinen puhelimien kastuminen, jonka johdosta joudumme molemmat ostamaan uudet puhelimet jo toistamiseen tällä reissulla. Tästä insidentistä pääsee lukemaaan meidän seuraavasta postauksesta, jossa kerromme myös ihanasta Penangista, jossa vietimme yhteensä 3 viikkoa.



Our first day at Langkawi offered us a beautiful sunset. Stay tuned for more pics from here.

Thanks for reading and see you soon!
Emmi & Henkka