maanantai 6. maaliskuuta 2017

Hong Kong Has Got Too Many Features From Chinese Neglect And Indifference

MONDAY, MARCH 6TH, KOWLOON, HONG KONG

Hong Kongissa on nyt vietetty puolitoista viikkoa ja meidän jokainen päivä on täällä koostunut oikeastaan hyvin pitkälti samasta kaavasta, jota voi myös kutsua reissuarjeksi. Olemme nukkuneet pitkiä yöunia ja myöhään, sillä Henkka on pelannut aamuyön tunneille ja näin ollen herääminen on siirtynyt vaivihkaa myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Ylös päästyämme olemme kierrelleet ympäri Kowloonia ja käyneet tekemässä Grit Cardiota Kowloon Parkissa.




Afternoon in Hong Kong.




Sweaty after two Grit Cardio's.


Löysimme Chungking Mansionista, jossa yövyimme ensimmäisen viikon, hyvän intialaisen ruokakojun monien surkeiden joukosta ja olemme käyneet hakemassa sieltä take awayta päivittäin, joskus jopa kahteen kertaan. Palvelu Sher - E - Punjabissa on erinomaista ja hinnat ovat neuvoteltavissa, mutta kyseinen sisätori ei sovi bakteerikammoisille eikä herkkähermoisille. Täälläpäin maailmaa ei ole ihan niin justiinsa kauanko raaka lihakimpale lojuu huoneenlämmössä ennen valmistusta tai, että myydäänkö viime viikolla pyydystettyjä kalmareita tuoreena. Hong Kongista löytyy myös useita fine dining-ravintoloita, joissa saa suuremmalla todennäköisyydellä laadukasta ruokaa, koska hinnat ovat kaikkea siedettävän ja tähtitieteellisen väliltä. 




Some food in Hong Kong. You can see guts, entire ducks, chickens and squids hanging by the window.


Kävimme tänään pyörähtämässä Goldfish Marketilla, jossa tuhannet akvaarioeläimet odottavat ostajaansa ahtaissa akvaarioissa, laatikoissa ja pusseissa, joissa ilma ei vaihdu. Näky on surullinen ja pistää hiljaiseksi, miten huonot olot pikkuisilla eläimillä on ennen kuin joku ehkä ehtii ostamaan ne omaan tankkiinsa ennen kuin ne päätyvät roskiin tai viemäriin. Goldfish Marketilla vierailu oli täydellinen esimerkki eläimiä ja luontoa kohtaan kukoistavasta välinpitämättömyydestä, joka täällä päin maailmaa vallitsee. Näky ei sovi herkimmille ja pistää kyllä ajattelemaan millaisena liukuhihnatavarana paikalliset eläimiä pitävät.





 Miserable turtles in a tiny box without food. What a sad view.




So many little turtles crammed in a small box. Emmi helped the ones that were on their back and turned them around.


Hong Kongissa julkisilla liikkuminen maksetaan Octopus-prepaid-kortilla, joka toimii lukuisissa muissakin paikoissa maksuvälineenä, kuten elokuvissa, marketeissa, kirjakaupoissa, itsepalvelupesuloissa ja parkkimittareissa. Matkailijoille tarkoitetun Octopus-kortin saa ostettua esimerkiksi 7-Eleven-marketeista 49HKD hintaan. Kortti on välttämätön, mikäli Hong Kongissa haluaa käyttää julkista liikennettä. Itse olemme toistaiseksi pärjänneet ilman, sillä nautimme kävelystä ja olemme pyörineet vain Kowloniin alueella.




Name of this is Pavilion of Absolute Perfection but it still can't compete with the ones that we visited in Japan. 




Chi Lin Nunnery, Hong Kong


Olemme suunnitelleet jonkin verran kuvioita kahdelle viimeiselle etapille ennen Australiaa ja bookkasimme lennot Balilta Perthiin, jonne lennämme 10.5.2017 ja siitä alkaakin sitten meidän working holiday-jakso, josta kerromme myöhemmin lisää kun suunnitelmat etenevät. 

Huomenna suuntaamme Hong Kong - saarelle, jossa vietämme viimeiset päivät ennen lentoa Malesiaan. 

Thanks for reading & see you soon.

Emmi & Henkka