tiistai 31. tammikuuta 2017

Kioto - Hostellisäätöä ja vierailu Sanjusangendossa

Ei ole reissu minkäänlainen, jos ei ole vastoinkäymisiä matkan varrella. 
Olemme satunnaisesti käyttäneen Hotels.comia majoitusten hankkimiseen ja löysimme siistiltä vaikuttavan hostellin, keskeisellä sijainnilla Kiotosta huokeaan 46€ hintaan kolmeksi yöksi kolmelle henkilölle. Kieltämättä vähän ihmettelimme kyseistä hintaa varausta tehdessämme, mutta koska Japanissa on tällä hetkellä off season ja turismi suorastaan uinuu tammikuussa,  varsinkin pienemmissä kaupungeissa,  päätimme varata kyseisen hostellin hotels.com:sta. Tuplatsekkasimme vielä varausvahvistuksen, että se todellakin oli kolmelle henkilölle maanantaista torstaihin ja aloimme fiilistelemään tulevaa Kioton reissua.



Cool looking Kyoto magazine too bad we can't understand a word.

Henkka sai Kioton reissua edeltävänä iltana hostellista sähköpostin, josta screenshot alla.



The message Henkka got from the hostel. He of course replied that we are not going to pay any extra because it is not our fault that there was a wrong price.

Tietenkään kyseinen virhe ei ole asiakkaan syytä, vaan joko kyseisen hostellin tai varaussivuston, joten jää heidän selvitettäväkseen kuka virheen maksaa. Kaverimme Natsuka soitti hotels.com:in asiakaspalveluun ja selvitti, ettei meidän tarvitse maksaa extraa, sillä asiakaspalvelijan tarkistettua tapauksen, näkyi heilläkin samoilla ehdoilla sama hinta. Henkalla oli myös tosite varauksesta, eikä olisi asiakkaan kannalta ollenkaan reilua, että joutuisi maksamaan enempää kuin varausvahvistuksessa lukee.
Otimme bussin Nagoyasta Kiotoon maanantaiaamuna ja suuntasimme hostellille, jossa omistaja harmitteli tilannetta ja sanoi, että asia ei ole meidän syy, mutta jos haluamme, voimme maksaa normihinnan, joka oli kolminkertaisesti maksamamme summa. Ymmärsimme omistajan harmituksen, mutta emme olisi buukanneet kyseistä majoitusta, jos hinta olisi ollut reippaasti yli satasen vaan olisimme etsineet jonkun halvemman majapaikan. Kehoitimme heitä selvittämään sotkun hotels.com - sivuston kanssa ja kirjauduimme sisään hyvällä diilillä.
Guest House Kyoto Inn on vain kaksi kuukautta vanha, siisti, moderni ja viihtyisä hostelli, jonka henkilökunta on todella palvelualtista. Saimme huonekavereiksi 3 aussipoikaa, jotka onneksemme olivat mukavan oloisia ja rentoja. 
TUESDAY JANUARY 31ST
Näimme aamulla ennen temppelikierrokselle lähtöä hostellin omistajan ja hän kertoi, että oli selvittänyt kyseisen hintasekoilun syyn ja se oli kuulemma hänen työntekijän syytä. Hän sanoi, että työntekijä joutuu maksamaan virheen omasta pussistaan. Omistaja kertoi tämän kyseisen työntekijän kuullen ja oli mielestämme täysin epäkorrektia nolata kyseiseinen harjoittelijatyttö asiakkaiden nähden.



Street view from Kyoto, Japan.




Emmi found beautiful looking fans.

Lähdimme kävellen kohti buddhalaistemppeli Sanjusangendoa, joka on yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä Kiotossa. Japanin pisin puurakennus Sanjusangendo on valloittava näky, jossa on 28 vartijapatsasta, jotka esittävät erilaisia jumalia ja niistä löytyy matkailijoiden onneksi tietoa myös englanniksi. Temppelin pääsalissa on kansallisaarteena pidetty suuri Kannon-patsas, jota nämä vartijapatsaat ja 1001 pienempää Kannon-patsasta ympäröivät. Patsaista 124 on peräisin alkuperäisestä temppelistä ja loput niistä on valmistettu 1200-luvulla. Ne on veistetty japaninsypressistä ja päällystetty lehtikullalla.



Pic from the outside because taking photos was prohibited inside.

Todelliseksi pettymykseksi osoittautui joka nurkassa komeilevat "ei valokuvausta" -kyltit, sillä näky oli yksi vaikuttavimmista, jota olemme koskaan nähneet. Näky muistutti kaukaisesti kuuluisaa terrakotta-armeijaa, vaikkakin se on taatusti ainut laatuaan ja ansaitsee kansallisaarteen tittelin. Visiittimme Sanjusangendossa rikastutti meitä enemmän kysymyksillä kuin vastauksilla ja olemme varmoja, että jälkigoogletteluun menee varmasti useampia tunteja. Näky oli ehdottomasti 600¥ sisäänpääsymaksun arvoinen ja unohtumaton kokemus. 
Countlessmilesandsmiles suosittelee lämmöllä historiasta kiinnostuneita matkailijoita vierailemaan Sanjusangendossa, sillä vastavaa näkyä ei koe muualla maailmassa. Mielestämme pelkkä vierailu tässä loisteliaassa temppelissä on jo riittävä syy matkustaa Kiotoon. 



Emmi & Henkka in front of the temple.




Another cool temple in Kyoto.

Huomenna saamme todellisen japanilaisen kokemuksen, sillä vuokraamme kimonot ja pyörimme ne päällä ympäri Kiotoa.



Can't wait for kimonos.

Stay tuned and thanks for reading! 
Emmi & Henkka 

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Japan - Everyone Understands Kindness

Olemme olleet Nagoyassa 5 päivää ja käyneet tiedemuseossa, temppeleissä, Nagoyan linnassa ja tietysti kaiten-zushi-ravintolassa. Nagoyassa olemme yöpyneet kaverimme Natsukan vanhemmilla, joten olemme säästyneet kalliilta majoituksilta ja onneksemme Natsuka on pystynyt käymään meidän kanssa paikallisilla nähtävyyksillä, sillä täällä on erittäin haastavaa saada paikoista tietoa englanniksi, joten hän on toiminut myös tulkkinamme.


Henkka and our friend Natsuka.

Joidenkin nähtävyyksien nettisivut ovat osittain englanniksi, mutta se ei tarkoita, että itse kohteessa olisi mitään infoa kirjoitettu niin, että matkailijat muista maista ymmärtäisivät mistä on kyse. Esimerkiksi temppeleillä saattaa olla paikkojen ja historiallisten esineiden nimet englanniksi, mutta joskus ei edes sitäkään ja jää katselijan varaan arvioida näkemänsä perusteella, mistä on kyse. Tiedemuseossa käynti olisi myös ollut aivan rahan haaskausta meille ilman kaveriamme, joka pystyi kääntämään meille kaiken tärkeän englanniksi. Hän kertoi, että museo on lähiaikoina uusittu kokonaan ja se on todella suosittu. Uudistuksen myötä Nagoyan tiedemuseo on viitsinyt panostaa matkailijoiden osoittamaan mielenkiintoon sen verran, että esineiden nimet oli käännetty englanniksi, mutta informaatio-osio oli edelleen japaniksi. 


All of the info plates in the museum looked like this.




Thanks for the "information".

Tokion nähtävyyksistä ja muista näkemisen arvoisista paikoista löytyy englantia aivan yhtä heikosti kun Nagoyasta. Zojoji-temppelillä Tokiossa vierailumme olisi ollut paljon antoisampi, jos olisimme tienneet etukäteen ottaa selvää kyseisen paikan historiasta, sillä sitä ei ollut saatavilla englanniksi paikan päällä, eikä googlestakaan ollut apua wifin puutteen takia. On todellinen työmaa kouluttaa japanilaisten hotelli-, palvelu-, sekä matkailualan ammattilaisten englanninkielentaito ennen Tokion 2020 olympialaisia edes välttävälle tasolle, sillä pohja on valitettavan olematon ainakin vielä toistaiseksi. Palvelualttius ja ystävällisyys sen sijaan ovat elementtejä, joista japanilainen palvelukulttuuri on maailmalla kuuluisa, eikä suotta, sillä olemme saaneet lähes poikkeuksetta erittäin kohteliasta palvelua, vaikkei yhteistä kieltä ole löytynytkään. Ei ole uutinen, että ystävällisyydellä saa paljon anteeksi, mutta se onkin mielestämme hyve, joka ansaitsee kantaa pitkälle.  
Teknologiassa edelläkäyvä Japani ei ole ulottanut kehitystään erilaisten maksuväleiden vastaanottoon kuten moni muu teollisuusmaa. Japanissa vallitsee vankka käteiskulttuuri ja kortilla pystyy maksamaan yllättävän harvoissa paikoissa. On täysin normaalia, että paremmissakaan ravintoloissa tai liikkeissä ei käy maksuvälineeksi kuin käteinen, mutta sitä pystyy onneksi nostamaan useista paikoista ilman palvelumaksua. Itse olemme nostaneet rahaa 7 Eleven - marketeissa, joista löytyy ATM.



A beautiful shrine that we found by accident just walking around Nagoya.

Huomenna suuntaamme Kyotoon, jossa viivymme torstaihin asti ja jos käy hyvät, niin pääsemme sovittamaan kimonoita, jota odotamme innolla. 



Looking forward to see more of these in Kyoto.


Thanks for reading!
Memi & Henkka