lauantai 25. maaliskuuta 2017

Malesia - Penang - Trying to Catch A Fitness Overload

2 viikkoa takana Malesiassa ja siitä viikko Penangilla. Olemme tässä ajassa ihastuneet Malesiaan hurjasti ja ihmetelleet miksemme ole käyneet täällä ikinä aiemmin. Ennen tänne tuloa emme oikeastaan tienneet Malesiasta hirveästi muuta kuin, että Kuala Lumpurissa sijaitsee Petronas-kaksoistornit ja Sepangissa F1-rata. Tiesimme myös, että täällä on lämmintä ja Googlen mukaan hyviä paikkoja snorklata, joten ajattelimme, että Malesia voisi olla kiva etappi ennen Balia. 




This is where we have been swimming in Penang.




Changing hotels.


Tässä postauksessa kerromme kuulumisiamme Malesian Penangilta, jossa vietämme yhteensä ainakin kaksi viikkoa, sillä löysimme täältä salin, jonne ostimme kahden viikon jäsenyydet, koska heillä oli tarjolla laaja valikoima Les Millsin ryhmäliikuntatunteja.

Käytimme kuningas-Googlea tarkoituksenamme kartoittaa Penangin aktiviteettimahdollisuuksia, sillä ulkona treenaaminen tässä kuumuudessa (+30-35) on melko tuskaisaa. Vesi on Penangilla liian sameaa snorklaukseen, joten päätimme etsiä kuntosaleja, että saisimme päivittäisen liikunta-annoksen tyydytettyä ja näin Henkka löysi sopivan liikuntakeskuksen huippujumpilla, joita on nyt tullut testattua kohta viikonpäivät. 

Olemme olleet Jatomi Fitnessiin erittäin tyytyväisiä ja yllätyimme positiivisesti ohjaajien tasoon, joka ylittää heittämällä Santa Monicassa testaamamme 24h Fitness Centerin tason. Täällä musiikin volyymia ei säästellä, joka on hyvä asia, mutta ohjaajien puheesta ei välillä saa selvää, koska mikki on laatuunsa nähden liian kovalla ja näin ollen ohjaus on välillä puuroisaa. Ohjaus on tunneilla englanniksi, sillä Malesia on monikulttuurinen maa, jossa osataan hyvin englantia. Joillain tunneilla ohjaajia on 2-3 joten asiakkaat saavat helpommin yksilöllistä ohjausta.




So Grit is 100% love.


Tutustuimme muutamaan ohjaajaan ja kerroimme heille, että Henkka on myös Les Mills - ohjaaja ja GRIT - tunnin jälkeen yksi heistä tuli kysymään haluaisiko Henkka ohjata GRIT STRENGTH - tunnin hänen kanssaan ensi viikolla. Tarjous tuli kuin tilauksesta, sillä Henkka on pitkin reissua ikävöinyt ohjaamista ja odottaa nyt innolla, että pääsee vetämään GRIT:iä englanniksi. 




It was raining a little bit but we got the whole beach to ourselves.


Olemme viihtyneet Malesiassa joka osa-alueen huomioon ottaen erittäin hyvin eikä pienetkään vastoinkäymiset, kuten meduusan pistos tai Genting Highlandsin hotellisekoilu latista hyvää fiilistämme. Onneksi meillä on yhteensä viisi viikkoa aikaa nauttia Malesian katukojujen herkullisista antimista, ystävällisestä ilmapiiristä, lämpimästä säästä, edullisista hinnoista, kulttuurista, historiasta sekä luonnosta. 




There is a street full of little street food places where you can pick up the ingredients and they will make the portion for you. Most of the options are fried but they also have plain tofu that we really love.




Tofu, eggs, rice and a lime juice for lunch and it cost under 2 euros.


Kaiken kaikkiaan Malesia vaikuttaa olevan erittäin suvaitsevainen monikulttuurisuutensa ansiosta ja matkalijoihin suhtaudutaan ystävällisesti. Meidän mielestämme on hienoa, että täällä ei törmää siihen, että matkailijoilta yritettäisiin lypsää yhtään sen enempää rahaa kuin paikallisiltakaan toisin kuin Jamaikalla, jossa turisteille oli törkeät hintalisät lähes joka paikassa. 

Countlessmilesandsmiles on löytänyt yhden suosikkikohteensa ja voi lämmöllä suositella Malesiaa jokaiselle kukkarolle, sillä vaihtoehtoja on ruokapaikkojen ja palveluiden suhteen laidasta laitaan. 

Thanks for reading and see you soon! 

Emmi & Henkka 





sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Malesia - Pulau Pangkor - Small, Local and Happy for Now

Tässä postauksessa kerromme mitä saimme selville kahden päivän aikana Pulau Pangkorista ja yleisiä fiiliksiämme Malesiasta.
FRIDAY MARCH 17TH, PULAU PANGKOR
Varasimme snorklausretken Non San Watersportsilta 50MYR (10,60€) hintaan, johon kuului moottorivenekuljetus meille molemmille pienelle Pulau Giamille Pangkorin länsipuolella. Saimme itse päättä kuinka kauan halusimme viettää aikaa Giamilla ja sovimme kuljettajan kanssa, että hän hakee meidät 3 tunnin päästä, jonka ajattelimme riittävän hyvin pulikoimiseen 8 viikon snorklaustauon jälkeen. Vesi oli todella sameaa ja parhaimmillaan näkyvyys oli metrin luokkaa. Näimme 4 eri kalalajia, muutaman ravun sekä kotilon, joten kokemuksemme jäi melko laimeaksi, vaikka  nimenomaan se spotti jossa olimme, piti olla hyvä snorklaukseen.



A view from Pulau Giam.

Jälkikäteen kuulimme retkenjärjestäjän henkilökunnalta, että maaliskuussa vesi on sameaa ja paras aika Pangkorilla snorklailuun on loppuvuodesta, jolloin vesi on kirkkaimmillaan. Se, että he tiesivät, ettemme näkisi juuri mitään veden sameuden takia ja  silti myivät meille retken, tuntui aika erikoiselta näin kuluttajan näkökulmasta. Olisi ollut mukava tietää, että näkyvyys on jotain surkean ja huonon väliltä ennen retken varaamista, sillä olisimme harkinneet jotain muuta aktiviteettia tuolle päivälle, mutta ainakin saimme nauttia rauhallisesta rannasta ja lämpimästä vedestä koko iltapäivän.



A small beach next to Pulau Giam where you can chill out and don't have to be worried about monkeys stealing your stuff.

Koska spotti oli pieni eikä siellä juuri nähnyt polviaan pidemmälle, Countlessmilesandsmiles ei voi suositella Pulau Giamia tämän näytön perusteella snorklaukseen. Kuulimme vielä myöhemmin majatalomme omistajalta, että kyseisellä spotilla ei ole enää yhtään koralleja, sillä ihmiset ovat tuhonneet ne piittaamattomuudellaan. Näin ollen vaikka vesi olisikin ollut kirkasta, olisi näky ollut silti melko ankeaa katseltavaa.


Going to dip in.




A small quiet place to snorkel, it might not be on the tourist season though.




A quick five minute hike through the jungle to the other side of Pulau Giam.


You should definitely buy your own snorkeling gear if you are planning to snorkel more than once. Most times rental gear is awful and it's not as enjoyable to snorkel if the equipment is bad.

Pangkorilla kannattaa ehdottomasti vuokrata skootteri tai polkupyörä, jolla pääsee liikkumaan kätevästi ympäri saarta. Me maksoimme 30MYR / päivä yhdestä skootterista, joka oli mielestämme ihan ok hinta, vaikka esim. Indonesiassa ja Thaimaassa on paikkoja, joissa skootterin saa vuokrattua murto-osalla tuosta hinnasta. Saarella on kaksi bensa-asemaa, joista toinen sijaitsee itäpuolella ja toinen etelässä. Asemien lisäksi bensaa saa ostettua pulloittain paikallisien kioskeista, ruoka- ja hedelmäkojuista, mutta heiltä ostettuna bensa maksaa hieman enemmän. Löysimme iloksemme saaren eteläpuolelta kuntosalin (Island fitness & gym), johon suunnittelimme menevämme toisena iltana, mutta koska olimme aivan poikki snorklaus- ja uintisessiosta, jäi salitreeni osaltamme vain haaveeksi. Salilla oli hyvä valikoima vapaita painoja, penkki, muutamia laitteita ja kaksi spinningpyörää. Nämä ja kaiken muun saa käyttöönsä 5MYR (1,10€) hintaan, joka on huikean hyvä diili niinkin hyvästä salista.



Pulau Pangkor sign.

Hintataso Pangkorilla on kauttaaltaan edullinen, mutta itäpuolen kalastajakylä, jossa suurin osa paikallisista asuu, on selkästi länsipuolta edullisempi. Vertailimme ruokapaikkojen hintoja ja annokset maksavat 2-6 kertaa enemmän saaren länsirannikolla, jossa rannat ja matkailupalvelut sijaitsevat. Pangkorilla tuntuu olevan tyypillistä se, että ravintolat ovat auki joko lounas- tai illallisaikaan ja 21 jälkeen illalla saattaa olla haastavaa löytää ruokaa, sillä koko saari hiljenee ainakin arkena tuohon aikaan. Saarella on etelässä yksi 7Eleven, joka on auki 24h, joten välipalaa ja evästä saa ympäri vuorokauden, jos sattuu käymään niin, ettei enää illalla löydä mieleistään ravintolaa. Monet ravintoloista ovat kiinalaisten siirtolaisten omistamia ja niiden menut ovat usein vain kiinaksi ilman kuvia, joten jos haluaa lotota ja kokeilla onneaan tilaamalla randomilla jotain, niin sekin varmasti onnistuu, sillä osa paikallisista ei osaa englantia ollenkaan. 
Malesiassa osataan yleisesti hyvin englantia ja ihmiset ovat todella auttavaisia. Ei tarvitse kuin näyttää siltä, että on vähän pihalla kuvioista tai muuten vaan hukassa, niin heti saa kyllä apua ja neuvotaan oikeaan suuntaan. 



Enjoying the silence and lack of tourists.

Countlessmilesandsmiles suosittelee Pangkoria muutaman päivän etapiksi, sillä aktiviteettivaihtoehdot ovat melko suppeat verrattuna esimerkiksi Langkawin tarjontaan. Mikään bilesaari Pangkor ei ole ja mielestämme se soveltuukin rauhaa rakastaville matkailijoille paremmin kuin bileperhosille. Pangkor on myös suosittu saari malesialaisten keskuudessa, joten viikonloppuisin majoitukset ovat selkeästi tyyriimmät ja saattavat olla paikallisten lomaviikolla jopa täynnä, joten majoitus kannattaa varata ajoissa. Itse yövyimme Pangkor Guesthouse SPK:ssa, joka sijaitsee saaren itäpuolella kalastajakylässä. Palvelu majatalossa oli ystävällistä ja saimme vuokrattua sieltä myös skootterin pariksi päiväksi.  



Where would you go if you could choose one?

SATURDAY MARCH 18TH, FROM PULAU PANGKOR TO PULAU PENANG
Meidän oli tarkoitus olla Pangkorilla vain yksi päivä, sillä itsemme tuntien emme viihdy kauaa pienessä paikassa, jossa ei ole paljoa tekemistä, mutta koska päätimme ensimmäisenä päivänä ottaa seuraavaksi päiväksi snorklausretken, ostimme vielä yhden lisäyön samaan majoitukseen. 
Lähdimme launtaina Pangkorilta kohti Penangia, joka sijaitsee Luoteis-Malesiassa noin 190km Pangkorista. Matkamme taittui yhteensä kahdella ferryllä, kolmella bussilla ja muutama kilometri tietysti kävellen ja kaikkeen tähän kului aikaa 10h, joka tarkoittaa 19km keskituntinopeutta. Opimme kertaheitolla, että Malesiassa kannattaa välttää viikonlopuisin matkustusta, sillä juna-asemalla saimme tietää, että sen päivän seuraavankin kaikki junat olivat täynnä. Onneksi kyseessä ei ole vain parin viikon lomareissu, sillä olisimme hukanneet kallisarvoisista päivistä juuri yhden busseissa ja asemilla istuessa. 



Bye bye Pulau Pangkor.

Ostimme Penangissa kahden viikon salikortit todella vakuuttavan oloiselta salilta, jossa on tarjolla suosikki Les Mills - jumppiamme ja pääsemme molemmat treenaamaan paikat helliksi seuraavan kahden viikon aikana, joten jumitamme siis ainakin seuraavat pari viikkoa Penangilla.



Can't wait to go to Les Mills classes first time for ages.




Had to buy towels for the gym and of course nail polish for Emmi.


Thanks for reading and see you soon!
Emmi & Henkka