perjantai 4. elokuuta 2017

WA - Loma Loppuu, Farmityöt Kutsuu


Tervehdys pitkästä aikaa täältä WA:sta! Edellisestä postauksesta on kulunut harmittavan kauan ja tuona aikana on ehtinyt tapahtua jos jonkinlaista upeaa, unohtumatonta ja myös joitain vastoinkäymisiä. Keskitymme tässä postauksessa pääosassa näihin positiivisiin asioihin ja päivitämme myöhemmin tällä hetkellä vaiheessa olevia muita asioita. 




View of Perth city at night.


Saimme määräaikaisen house carer / assistant työn kahdelta sähköpyörätuolissa olevalta mieheltä heidän vanhempiensa Euroopan matkan ajaksi. Heidän kotinsa sijaitsee idyllisellä omakotitaloalueella Bictonissa, Perthissä. Työhömme kuului kaikki perus kotityöt kokkailuineen ja näiden kahden herrasmiehen avustaminen pienissä askareissa. Miehillä oli koko tuon ajan omat henkilökohtaiset avustajat, mutta mekin pääsimme välillä auttamaan ruokailussa ja muissa päivittäisissä touhuissa omien askareiden lisäksi. Pesti kesti yhteensä 6 viikkoa ja oli yksi reissumme opettavaisimpia ja unohtumattomampia kokemuksia. 




Jezz, Emmi, Mick and Henkka at Crown Casino.




We went to see footy with Jezz.




We had no idea about the rules but it was a fun experience.




On our way to Beverley.




Beverley --->


Vapaa-aikamme Bictonissa kului treenatessa, sarjoja katsellessa, reissua suunnitellessa, pokeria pelatessa ja (farmi)töitä etsiessä, joka oli paljon haastavampaa kuin osasimme kuvitellakaan. Lähetimme lukuisia hakemuksia sähköpostin välityksellä työnantajille, jotka ilmoittivat avoimista työpaikoista mm. gumtree.com.au - sivustolla. Vaikka lähes jokaisessa ilmoituksessa luki erikseen, että yhteydenotot vain sähköpostilla, vastausprosentti hakemuksiimme oli 0. Etsimme töitä myös erilaisista reppureissaajille tarkoitetuista Facebook-ryhmistä, mutta niistäkään harvoista rehellisistä toisen vuoden viisumiin oikeuttavista paikoista ei tullut vastauksia. Osa ilmoituksista oli naurettavan vaativia tarjolla olevaan työhön nähden, selkeitä orjatyöhön verrattavia pestejä tai muuten vaan puutteellisia parin lauseen ilmoituksia. Vastaan tuli muutamia ilmoituksia, joissa ei ollut työnantajan yhteystietoja ollenkaan ja yksikin avokadofarmi etsi kokeneita avokadon pakkaajia, joilla piti olla yli 6 kuukauden kokemus tästä vaativasta hommasta. On vaikea kuvitella, että työ olisi niin vaikeaa, ettei siihen voisi perehdyttää päivässä tai kahdessa. Ei ihme, että ilmoitus pyöri viikkoja eri palstoilla, kun vaatimukset oli melko kohtuuttomat. Normaalisti avoimet paikat täyttyvät nopeasti ja koska suuri osa ilmoituksista on selkeitä scammejä, aikaa kuluu hirveästi rehellisten työnantajien / työpaikkojen etsintään. 




Hiking at Lesmurdie Falls.




We saw some huge pelicans in Perth.




Sunset near our place in Bicton.




By the river near Crown.


Onnemme työnhaussa kääntyi, kun Henkka bongasi Job Shop - nimisen työnvälitysfirman, joka on työnhakijalle ilmainen. Teimme hakemukset kyseiseen firmaan netissä ja heiltä otettiin yllätykseksemme yhteyttä seuraavana päivänä ja kutsuttiin keskustelemaan farmityömahdollisuuksista. Virkailija ehdotti meille Carnarvonissa sijaitsevaa maissifarmia, johon haettiin pariskuntaa poimimaan ja pakkaamaan maisseja. Soitimme työnantajalle ja hän vaikutti asialliselta, joten päätimme tarttua työtarjoukseen, josta saa kerättyä tarvittavat päivät toisen vuoden viisumia varten. Niinpä pääsemme nyt kokemaan todellista australialaista outback - meininkiä seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi Luoteis - Australiaan 900km päähän Perthistä. 




There are all kinds of animals to look out for in OZ.




We stopped by Pinnacles Desert on our way to Carnarvon.




Pinnacles Desert is a good place to visit if it is on your way to somewhere but not worth driving just for that.



Työt maissifarmilla alkoivat 31.7. Ja jatkuvat ainakin seuraavat 3 kuukautta. Työhömme kuuluu maissin poimintaa ja pakkausta 5 päivää viikossa. Asumme 15km Carnarvonin keskustasta työnantajamme omistamassa omakotitalossa lähiesimiehemme ja hänen tyttöystävänsä kanssa. Vapaa-ajan aktiviteetit ovat hyvin rajalliset, sillä meillä on käytössä rajoitettu netti ja viljelyplantaasien ulkopuolella on lähinnä erämaata. Onneksemme olemme kuitenkin lähellä merta, joten pääsemme kelien lämmetessä snorklaamaan ja ehkä jopa surffaamaan. 



Mandarin tree right in our backyard.




Emmi dug a hole for our biodegradable scraps and this fella hopped out from underground.


Meillä on aivan huikeita suunnitelmia farmijakson päätyttyä, joista päivitämme myöhemmin lisää. 
Thanks for reading and see you next time.

Cheers Emmi & Henkka