torstai 4. toukokuuta 2017

Bali - Riding The First Waves

Meidän toinen must learn - tavoite sukelluksen lisäksi ennen Ausseja oli opetella surffaamaan. Bali on yksi maailman parhaista surffimestoista, joten päätimme pyhittää viimeisen viikon Indonesiassa surffauksen opetteluun. Vertailimme eri surffikoulujen hintoja ja palveluita ja parhaimmalta vaikutti Odysseys Surf School, josta otimme ihkaensimmäisen tuntimme. 





We went to take a look how surfing looks like in Batu Bolong the night before our first lesson. Can you spot the surfer in the pic? /// Kävimme Batu Bolongilla katsomassa, miltä surffaus näyttää livenä. Löydätkö kuvasta surffaajan?



Meitä mietitytti surffikoulun sijainti, sillä tunnit järjestetään Kuta Beachilla, josta emme ole kuulleet keneltäkään yhtään positiivista kommenttia. Kysyimme Odysseyksen henkilökunnalta ennen varausta rannan saastaisuudesta ja roskaisuudesta ja he kertoivat, että jäteongelma on pahin sadekaudella loka-huhtikuussa, jolloin joista mereen virtaa ihmisten ojien pientareelle jättämät roskapussit ja jätteet. Rannalla pidetään kuulemma aamuisin siivoustalkoita, mutta tämän saaren toimintatapoja ja kiinnostuskäyrää roskaamisen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin havainnoituamme, emme ihmettelisi, jos nekin kerätyt jätteet kipataan sinne, mistä ovat mereen päätyneetkin.

Odysseyksen yhteen semi-private - surffisessioon kuuluu kuljetukset majoitukselta koululle ja takaisin, yksi surffikoutsi kahdelle henkilölle, surffipaidan ja -laudan vuokra ja kylmää juomavettä rannalla. Surffausaikaa on yhteensä noin 2,5 tuntia. Odysseyksen tiloista löytyy myös suihkutilat ja pyyhkeet, jotka ovat käytössä session jälkeen. Lisämaksusta voi ostaa kuvia ja videoita, joita kuvataan sessiosta.




Ready for the first session. /// Valmiina ensimmäiseen surffisessioon.


Koululle päästyämme vaihdoimme surffipaidat päälle, otimme laudat kantoon ja suuntasimme kadun toiselle puolelle Kuta Beachille. Koutsimme Jandi kävi läpi laudan osat, turvallisuusasiat ja opetti meille miten laudan päälle noustaan vedessä, jonka jälkeen teimme muutamia kuivaharjoituksia ennen veteen menoa. Molemmat meistä pääsivät heti ensimmäisellä aallolla pystyyn laudalle, joka oli iloinen yllätys meille molemmille, koska ajattelimme, että pystyyn nouseminen olisi aloittelijalle vaikeinta. Ensimmäinen surffisessio sujui niin hyvin molempien osalta, että koutsimme sanoi, että meidän ei ole mitään järkeä ottaa kuuden opetussession pakettia, jota olimme alunperin harkinneet. Oli ilo kerrankin huomata täällä Indonesiassa, että joku oli reilu meitä kohtaan, eikä vain halunnut mahdollisimman paljon rahaa matkailijoilta.
Surffaus on fyysisesti raskasta, joten olemme molemmat aivan poikki ensimmäisen session jälkeen. 




Henkka in front of Odysseys Surf School. /// Henkka surffikoulun edustalla.




Henkka bought a shirt from Odysseys' shop. /// Henkka osti hienon paidan Odysseyksen liikkeestä.


Onnistuneesta ensikokemuksesta innostuneena suuntaamme huomenna Batu Bolongin rannalle, vuokraamme laudat ja harjoittelemme yhdessä lisää. 


Thanks for reading and see you soon!

Emmi & Henkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti