lauantai 25. maaliskuuta 2017

Malesia - Penang - Trying to Catch A Fitness Overload

2 viikkoa takana Malesiassa ja siitä viikko Penangilla. Olemme tässä ajassa ihastuneet Malesiaan hurjasti ja ihmetelleet miksemme ole käyneet täällä ikinä aiemmin. Ennen tänne tuloa emme oikeastaan tienneet Malesiasta hirveästi muuta kuin, että Kuala Lumpurissa sijaitsee Petronas-kaksoistornit ja Sepangissa F1-rata. Tiesimme myös, että täällä on lämmintä ja Googlen mukaan hyviä paikkoja snorklata, joten ajattelimme, että Malesia voisi olla kiva etappi ennen Balia. 




This is where we have been swimming in Penang.




Changing hotels.


Tässä postauksessa kerromme kuulumisiamme Malesian Penangilta, jossa vietämme yhteensä ainakin kaksi viikkoa, sillä löysimme täältä salin, jonne ostimme kahden viikon jäsenyydet, koska heillä oli tarjolla laaja valikoima Les Millsin ryhmäliikuntatunteja.

Käytimme kuningas-Googlea tarkoituksenamme kartoittaa Penangin aktiviteettimahdollisuuksia, sillä ulkona treenaaminen tässä kuumuudessa (+30-35) on melko tuskaisaa. Vesi on Penangilla liian sameaa snorklaukseen, joten päätimme etsiä kuntosaleja, että saisimme päivittäisen liikunta-annoksen tyydytettyä ja näin Henkka löysi sopivan liikuntakeskuksen huippujumpilla, joita on nyt tullut testattua kohta viikonpäivät. 

Olemme olleet Jatomi Fitnessiin erittäin tyytyväisiä ja yllätyimme positiivisesti ohjaajien tasoon, joka ylittää heittämällä Santa Monicassa testaamamme 24h Fitness Centerin tason. Täällä musiikin volyymia ei säästellä, joka on hyvä asia, mutta ohjaajien puheesta ei välillä saa selvää, koska mikki on laatuunsa nähden liian kovalla ja näin ollen ohjaus on välillä puuroisaa. Ohjaus on tunneilla englanniksi, sillä Malesia on monikulttuurinen maa, jossa osataan hyvin englantia. Joillain tunneilla ohjaajia on 2-3 joten asiakkaat saavat helpommin yksilöllistä ohjausta.




So Grit is 100% love.


Tutustuimme muutamaan ohjaajaan ja kerroimme heille, että Henkka on myös Les Mills - ohjaaja ja GRIT - tunnin jälkeen yksi heistä tuli kysymään haluaisiko Henkka ohjata GRIT STRENGTH - tunnin hänen kanssaan ensi viikolla. Tarjous tuli kuin tilauksesta, sillä Henkka on pitkin reissua ikävöinyt ohjaamista ja odottaa nyt innolla, että pääsee vetämään GRIT:iä englanniksi. 




It was raining a little bit but we got the whole beach to ourselves.


Olemme viihtyneet Malesiassa joka osa-alueen huomioon ottaen erittäin hyvin eikä pienetkään vastoinkäymiset, kuten meduusan pistos tai Genting Highlandsin hotellisekoilu latista hyvää fiilistämme. Onneksi meillä on yhteensä viisi viikkoa aikaa nauttia Malesian katukojujen herkullisista antimista, ystävällisestä ilmapiiristä, lämpimästä säästä, edullisista hinnoista, kulttuurista, historiasta sekä luonnosta. 




There is a street full of little street food places where you can pick up the ingredients and they will make the portion for you. Most of the options are fried but they also have plain tofu that we really love.




Tofu, eggs, rice and a lime juice for lunch and it cost under 2 euros.


Kaiken kaikkiaan Malesia vaikuttaa olevan erittäin suvaitsevainen monikulttuurisuutensa ansiosta ja matkalijoihin suhtaudutaan ystävällisesti. Meidän mielestämme on hienoa, että täällä ei törmää siihen, että matkailijoilta yritettäisiin lypsää yhtään sen enempää rahaa kuin paikallisiltakaan toisin kuin Jamaikalla, jossa turisteille oli törkeät hintalisät lähes joka paikassa. 

Countlessmilesandsmiles on löytänyt yhden suosikkikohteensa ja voi lämmöllä suositella Malesiaa jokaiselle kukkarolle, sillä vaihtoehtoja on ruokapaikkojen ja palveluiden suhteen laidasta laitaan. 

Thanks for reading and see you soon! 

Emmi & Henkka 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti