keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Goodbye Finland!

1.11.2016

Hei kaikki! 

Tässä viimeisten viikkojen aikana meidän elämä on ollut normaalia hektisempää ja olemme tehneet töitä ihan loppumetreille asti, joten postaus ystävien rektioista jää vähän myöhemmäksi ja kerromme sen sijaan miten viimeiset päivämme Suomessa menivät ja miten matkamme Las Vegasiin sujui.

Viimeiset päivämme Suomessa olivat kaoottiset, rankat sekä hikiset monellakin eri tavalla. Emmi oli töissä vielä lauantaina ja Henkalla oli GRIT Strength - tunti vielä sunnuntaina, jonka jälkeen kiirehdimme roudaamaan suurimpia tavaroitamme Seinäjoelle lähtevään kuormaan. Koska meillä molemmilla tulee ikävä jumppia, oli meidän vielä pakko päästä illalla SPRINT:iin ja siitä vielä tervehtimään ystäviä ennen seuraavan päivän kaaosta kotona.

Lokakuun viimeisenä maanantaina eli viimeisenä päivänä Suomessa juoksimme pankeissa ja hoidimme viime tinkaan jääneitä asioita, kuten rinkkojen pakkaus ja asunnon muutto sekä loppusiivous. Tuntuu, että tarvitsemme aina viime hetken paniikin, jotta saamme asiat tehokkaasti hoidettua ja voihan se olla, että jos liian aikaisin alkaisi asioiden eteen tekemään konkreettisia peliliikkeitä, niin saattaisi mieli muuttua lähempänä dead linea. Juuri tästä syystä, emme ole varanneet läheskään kaikkia lentoja tai majoituksia, koska haluamme reissata enemmän fiilispohjalta. 


Our bags at our empty flat getting ready to go.


Pari ystäväämme sekä Emmin veli kävi vielä hyvästelemässä meidät ennenkuin moppasimme ja puunasimme asunnon vuokralaisiamme varten ja auttoivat samalla loppujen tavaroiden kannossa. Auto sekä peräkärry tuli niin täyteen tavaraa, että saimme pitää menomatkan Helsinkiin osaa tavaroista syleissämme. Emmin vanhemmat heittivät meidät Helsinki-Vantaan T2:een tiistaiaamuna 1.11., josta ensimmäinen lentomme lähti kohti Osloa. Olimme aivan väsyneitä, innoissamme sekä sekalaisissa tunnelmissa nukkumattomasta yöstä, ettemme vielä edes kentällä ollessamme tajunneet matkamme olevan todellista.




Tired but excited.


Henkka odottaa lähtöä Helsinki-Vantaalla.



 Olimme varanneet lentoliput Norwegianin ensimmäiselle lennolle Oslosta Las Vegasiin. Terminaalissa asiakkaat saivat kokeilla onneaan lentoyhtiön järjestämässä promotapahtumassa, jossa asiakas meni eräänlaiseen tuulikaappiin sisälle, jossa hän sai yrittää napata ilmasta leijuvan lipun, joilla voitti joko tuotepalkintoja, 250€-5000€ lentorahaa tai matkan Las Vegasiin. Me molemmat kävimme lunastamassa tuotepalkinnot ja saimme vielä portilla teemaan kuuluvat kuppikakut sekä pienet "Welcome to Fabulous Las Vegas" - kyltit. Lisäksi Norwegian tarjoaa meille liput Cirque Du Soleil Mystere - esitykseen Las Vegasissa. Maailmankuulun sirkuksen showliput ovat arvokkaita ja esitykseen myydään usein loppuun.





Herkkua naamaan ja koneeseen.



Kyltti tuli hyötykäyttöön, koska emme pakanneet rinkkoihin yölamppua mukaan.


Matka Oslosta Vegasiin kesti 10 tuntia ja Emmi nukkui laskujensa mukaan 8 päiväunet koko menomatkan aikana ja Henkka ei nukkunut juuri ollenkaan, koska ei ole yhtä hyväuninen kuin Emmi. Lentäminen ei ole kummankaan meidän mielestä lähelläkään hauskinta osaa matkustamista, mutta välttämätön pakko ja pieni hinta siitä jos haluaa päästä siisteihin paikkoihin ja nähdä maailmaa.

Olimme suunnitelleet perille päästyämme, että kävelemme kaiken sen istumisen jälkeen majapaikkaamme, jonka olimme buukanneet Airbnb:n kautta, koska matkaa oli vaivaiset 1,2 mailia. Suunnitelmissa vastaan tuli kirjaimellisesti valtatien vieressä oleva seinä ja suojatiettömyys, joten katsoimme pakolliseksi sekä parhaaksi vaihtoehdoksi tilata kyydin Uberin kautta, jota molemmat kokeilimme ensimmäistä kertaa. 

USA:ssa matkustavien hyötyliikkujien on hyvä ottaa huomioon kehnot kävely- ja pyöräilymahdollisuudet suurkaupungeissa, sillä joka paikkaan mennään autolla. Poikkeuksena tähän tietysti New Yorkin Manhattan, jossa voi ja kannattaakin kävellä joka paikkaan, että näkee enemmän ja voi pysähtyä juuri silloin kun haluaa. Lisäksi siten säästää rahaa kun ei tarvitse maksella takseista, uber-kyydeistä tai muista julkisista kulkuneuvoista.  Kiireiset jenkit arvostavat drive thru-palveluita eniten maailmassa, joten monet pankit, apteekit sekä vakuutusyhtiöt lukuisten pikaruokapaikkojen lisäksi tarjoavat palveluitaan suoraan kuskin paikalle. 

Hyvät yöunet saatuamme lähdemme metsästämään aamupalaa, jonka jälkeen valmistaudumme ensimmäiseen cash game-sessioon, josta kerromme seuraavassa blogissa.

Thanks for reading! 

Memi & Henkka <3

1 kommentti:

  1. Vähän siistiä toi Cirque du soleil! Mää kävin sen silloin Las Vegasissa katsomassa ja oli kyllä huikea! Sain hostperheeltä silloin liput sinne. Mukava lukea, että olette kaiken kaaoksen keskellä kuitenkin päässyt reissuun! :)

    VastaaPoista