keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Japan - The Wrap Up

WEDNESDAY FEBRUARY 8TH
5 tunnin lennolla Tokiosta Macaolle on hyvä hetki pysähtyä miettimään kokonaiskuvaa, jonka saimme kolmessa viikossa muodostettua Japanista ja japanilaisesta kulttuurista. Tästä postauksesta löytyy niin hyviä kuin huonojakin puolia, sillä emme halua luoda lukijoille sellaista kuvaa, että kaikki olisi yhtä ihanaa paratiisi- ja seikkailu-unelmaa. Lisäksi on paljon helpompi luottaa sellaisten matkaajien vinkkeihin, jotka jakavat myös epäonnistuneita kokemuksiaan, eivätkä ainoastaan tuo matkojensa valoisia puolia esiin. Uusiin kokemuksiin täytyy mielestämme suhtautua avoimin mielin ja terveellä kriittisyydellä. On täysin hyväksyttävää, että jokainen kohde ja tai kokemus ei ole omaan mieleen. 
Kolme viikkoa ensimmäistä kertaa Japanissa riitti varsin hyvin, mutta paljon nähtävää ja koettavaa jäi vielä ensi kerralle. Kävimme Tokion lisäksi, Nagoyalla, Kiotossa sekä Osakassa, joista pidimme erityisesti Kiotosta sen runsaiden historiallisten nähtävyyksien ansiosta. Kioto on mielestämme tutustumisen arvoinen paikka, sillä se muistutti perinteistä japanilaista kaupunkia ja siellä saattoi nähdä ihmisiä kadulla kulkemassa kimonot päällä, jota valitettavasti ei näe yhtä helposti muissa kaupungeissa. Rauhallisessa Kiotossa pystyimme rentoutumaan paljon helpommin kuin hektisessä Tokiossa. Muutamassa viikossa kerkesimme poikkeamaan lukuisissa temppeleissä, pyhätöissä, linnoissa, kaiten-zushi-ravintoloissa, puutarhoissa, pöllökahvilassa, manga/internetkahvilassa sekä monissa ostoskeskuksissa sekä kaupoissa ihmettelemässä ja ihastelemassa tarjontaa.



You can find a lot of cool places like this in Kyoto.

Ainut kaupungeista, jonne emme koe tarvetta mennä uudestaan oli Nagoya sen vähäisten nähtävyyksien vuoksi. Onnistuneen kokemuksen kokonaisuuteen vaikuttaa tietenkin kaikki osa-alueet ja meistä tuntui, että aika vain junnasi paikallaan emmekä tehneet Nagoyassa mitään erityisen mieleenjäävää. Emmin selkä oireili monena päivänä melko pahasti ja tuntui ettemme olleet oikein tervetulleita majoitukseemme, koska talon emäntä huiteli 100m2 asuntoa edestakaisin joko imuri, pölyhuiska, moppi tai rätti kädessään lähes 24/7. Siivousmadness alkoi aamuisin kukonlaulun aikaan ja päättyi yöllä 1 jälkeen. Keittiötä emme saaneet käyttää edes vedenkeittoon kuppinuudeleita varten saati sitten laittaa ruokaa, sillä keittiö likaantuisi moisesta toiminnasta. Suihkussa sai käydä ainoastaan illalla 18-22 välillä, sillä emäntä halusi itse käydä aina viimeisenä, jotta voisi pestä suihkuhuoneen samalla joka ilta. Olimme etukäteen tietoisia japanilaisten siisteysintoilusta, joka on monilta osin esimerkillistä ja kunnioitettavaa, mutta kyseisen huushollin touhu muistutti enemmänkin ostos-tv:n loputtomia mainoksia, jossa samaa kaavaa toistetaan kerta toisensa jälkeen. Nagoyan majoituksen siisteydestä annamme kuitenkin 5/5.



Henkka & Natsuka, Kyoto, Japan

Japanissa meitä ihastutti ainutlaatuinen kulttuuri, yleiset ja yksityiset puhtaat wc:t, ihmisten ystävällisyys kielimuurista riippumatta, samuraitemppelit ja -linnat, upeat puutarhat sekä tuoreista raaka-aineista valmistettu sushi. Tähän väliin täytyy todeta, että odotuksemme japanilaisesta sushista olivat korkeat ja vaikka kolmessa viikossa söimme vain kerran epäonnistuneet tunanigirit, löytyy silti maukkaammat ja herkullisemmat sushit toiselta puolelta palloa New Yorkista.



We found a real samurai at Nagoya castle.

Huonoiksi puoliksi Japanissa koimme erittäin kalliin julkisilla liikkumisen, paikallisten olemattoman englannin kielen taidon, englannin kielen puutteen opasteissa, infotauluissa, nähtävyyksillä ja nettisivuilla, jonka vuoksi aktiviteeteista ja muusta haluamastaan infosta oli vaikea löytää tietoa.



Nagoya castle, Japan

Japani saa ensimmäiset casinonsa todennäköisesti ennen Tokion 2020 olympialaisia, joten Henkka pelasi livepokerin sijaan 5-6 yönä viikossa nettipokeria hyvällä menestyksellä. Ei ole tietoa, johtuiko kuuma runi kaverimme Natsukan antamasta onnenkalusta vai tavallista paremmista ip-osoitteista,  mutta olemme tyytyväisiä, että saimme kolmesta viikosta koituneet kulut peittoon Henkan pelattua kaksi turnausta päätyyn.
Onnistuimme pitämään Japanin matkamme kulut suhteellisen hyvin kurissa, sillä yövymme hostelleissa, kaverimme vanhemmilla ja couchsurfing - majoituksissa. Pitkät välimatkat taitoimme yöbusseilla, jotka ovat reilusti junia ja päiväbusseja edullisempi vaihtoehto. Tästäkin säästöstä saamme kiittää kaveriamme, joka buukkasi bussit meille, koska kaikki nettisivut olivat vain ja ainoastaan japaniksi. Ostimme eväät Family Marteista ja kävimme yleensä ulkona syömässä vain kerran päivässä. Välttelimme ruokailua vilkkaimmilla alueilla ja vertailimme  ruokapaikkojen hintoja, sillä ravintoloiden hintahaarukat vaihtelevat radikaalisti pienilläkin alueilla. Tokiossa, Kiotossa ja Osakassa kävelimme joka paikkaan ja näin saimme samalla kymmeniä kilometrejä hyötyliikuntaa päivässä, kun säästimme rahat, jotka olisivat kuluneet törkyhintaisiin julkisiin kulkuneuvoihin.



The Golden Temple Kinkaku-Ji in Kyoto was the most beautiful place we visited in Japan.




This temple might be as expensive as traveling through Japan on a bullet train.

Countlessmilesandsmiles suosittelee Japania matkakohteeksi erityisesti siihen aikaan kun Japanissa on kevät tai kesä, sillä nähtävää ja tehtävää riittää ulkona paljon. Kirsikkapuiden kukintoaika on must see-kokemus, vaikka lentojen hinnat ovat silloin pilvissä. Japani on moniulotteinen kohde, jossa löytyy tekemistä laskettelusta nettikahvilayöpymisiin ja ruokahifistelystä temppelikierroksiin.



Gate of one of many shrines in Tokyo, Japan.

Thanks for reading and see you soon! 
Emmi & Henkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti