keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Bali - Laajin Kirjo Kaloja ja Roskia

Jätimme Malesian taaksemme ja saavuimme viimeiselle etapille, Balille ennen Australiaa, jota erityisesti Emmi on odottanut koko reissun ajan, koska olimme suunnitelleet suorittavamme PADI Open Water Diver - kurssin, joka on myös meille molemmille ensimmäinen ​kerta laitesukelluksen parissa. 




White sand is one thing we expect from Bali. Haven't seen much of it yet though. /// Toistaiseksi valkoista hiekkaa ei ole vielä näkynyt.


Meillä oli yksi välipäivä ennen sukellusta ja halusimme kokeilla pitkästä aikaa snorklausta, joten tutkimme netistä lähellä olevia snorklausspotteja ja valitsimme arvosteluiden perusteella Blue Lagoon - nimisen pienen lahden. 

Blue Lagoonin merenkäynti ja virrat olivat voimakkaat, mutta kun saimme taistelua itsemme muutaman kymmenen metrin päähän rannasta, avautui meille tähän astisista snorklaussessioista laajin kalalajien kirjo. Näimme muun muassa Humuhumunukunukuapua - kalan, joka on Hawaijin osavaltion tunnuskala, papukaijakalan, pari erilaista pallokalaa, merimakkaroita, merisiilejä, meritähtiä ja monia muita kaloja, joiden nimiä emme tiedä Suomeksi tai jotka ovat meille toistaiseksi tuntemattomia.




Blue Lagoon in Padang Bai would be a great place to chill, sunbathe and snorkel if someone took care of the place. /// Blue Lagoon olisi mahtava paikka ottaa aurinkoa ja snorklata, mikäli joku tai oikeastaan kaikki huolehtisivat paikasta.




There are some good snorkeling spots behind those waves. /// Kun uskaltautuu tarpeeksi kauas rannasta, pääsee näkemään upeita vedenalaisia maisemia.


Todellinen järkytys meille oli kuitenkin se, että vedessä lillui yhtä paljon roskia kuin kaloja ja koko ajan sai snorklauksen lomassa viskoa roskapusseja ja karkkipapereita pois näkökentästä ja jaloista. Aallot ylettyivät rannan ravintolan rakenteisiin asti, joten auringonottopaikkoja oli rantahiekalla vain kourallinen eikä rannan ainoa suihkukaan toiminut. 

Vaikka olimme innoissamme näkemistämme kaloista, päällimmäiseksi fiilikseksi meille jäi surku siitä miten ihmiset roskaavat ja laiminlyövät luontoa. 

Countlessmilesandsmiles on sitä mieltä, että Padangbain Blue Lagoonissa olisi paljon potentiaalia kokeneille snorklaajille, jos siitä ja sen siisteydestä pidettäisiin huolta. Mielenkiinnolla seuraamme, ovatko muutkin rannat yhtä muovijätteen täyteisiä kun Blue Lagoon vai onnistuimmeko valitsemaan roskaisimman mahdollisen ensispotin täällä Balilla. 

Haluaisimme kuulla millaisia snorklauskokemuksia lukijoillamme on Balista ja mitkä ovat ne omat lempparispotit missä päin maailmaa vain, joten meille voi halutessaan jättää kommenttia blogiin. 




Name of this beach is White Sand Beach but it didn't live up to its name. /// Meille ei ihan auennut, mistä tämä ranta oli saanut nimensä. 




Read about our diving course on our next blog. Cheers and thanks for reading!

Emmi & Henkka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti