tiistai 11. huhtikuuta 2017

Malesia - George Town - Fascinating Street Art & Delicious Street Food

Terveiset Malesian Langkawilta, joka sijaitsee Luoteis-Malesiassa lähellä Thaimaan rajaa. Aikamme on kulunut uimakelpoisia rantoja etsien ja koska Winamax Series - pokeriturnaussarja on meneillään netissä, on Henkan aika mennyt enimmäkseen pokeria pelatessa, sillä nämä ovat viimeisiä viikkoja, jotka voi viettää nettipokerin parissa. Australiassa astuu voimaan nettipokerikielto tuokokuun puolessa välissä, joten siitä lähtien kuvioissamme pyörii ainoastaan livepelaaminen. Tässä postauksessa kerromme fiiliksiämme Penangista, jossa vietimme kolme viikkoa ennen Langkawille tuloamme. 




Street art in George Town is so cool and these steel-rod sculptures tell about the city's history also. /// 52 erilaista terästaideteosta ympäri George Townia kertovat kaupungin historiasta. 


Ostimme Penangilla salikortit kahdeksi ja puoleksi viikoksi, jossa ehdimme käymään 27 jumpassa, joka oli melko hikinen suoritus siitä syystä, että ryhmäliikunnasta on ollut taukoa 3 kuukautta. Jumppatarjonta ja ohjaajien taso yllätti meidät positiivisesti, joten oli pitkästä aikaa kiva päästä treenaamaan paljon ja kovaa.




After a sweaty Grit Strength class. /// Pitkästä aikaa hikisenä Gritti-tunnin jälkeen.


Päivisin kiertelimme kartta kädessä ympäri George Townia etsien katutaidetta, josta kaupunki on kuuluisa. Emmin illat kuluivat reissua suunnitellessa, Netflixiä ja Youtubea katsoessa, sillä Henkka pelasi nettipokeria. Pelaaminen netissä on ollut erityisen haastavaa, sillä yhteydet ovat täällä Malesiassa yleisesti ottaen surkeita ja saattavat katketa yhtäkkiä eikä yhteyttä saa välttämättä heti takaisin. Muutamia käsiä on mennyt kokonaan ohi ja satunnaisia potteja vastustajalle, kun ei ole pystynyt maksamaan tai lyömään surkean yhteyden takia. 




There are a lot of quiet narrow streets like this in George Town. /// George Townissa on paljon kapeita pikkukatuja.




This one is called "The Cheating Husband". Our favorite!
 /// Taideteos, jossa pettävä aviomies lähtee paikalle saapunutta vaimoa karkuun ikkunan kautta pelkät alusvaatteet päällä. Suosikkimme!




Another fleeing related sculpture is made like there is a sheet rope coming from an old prison window. Where is Scofield? /// Vankilan ikkunasta on heitetty lakanaköysi alas, huikean hieno idea taideteokselle.



Viimeisen viikon majoituksesta meillä oli matkaa salille 4,5km, jonka taitoimme aina kävellen ja viime viikon tiistaina, jolloin Henkka oli sopinut ohjaavansa puolet Grit Strength-tunnista paikallisen ohjaajan kanssa, noin kilometrin käveltyämme alkoi satamaan kaatamalla vettä ja olimme muutaman kymmenen metrin jälkeen litimärkiä. Tietenkään yhtään vapaata taksia ei ollut saatavilla ja oikeastaan koimme kyydinsaantiyrityksen siinä vaiheessa turhaksi kun huomasimme että reppumme sisältöineen olivat myös kastuneet vaihtovaatteita ja pyyhkeitä myöden. Pääsimme salille hyvissä ajoin ennen tuntia, mutta meidän molempien puhelimet kastuivat siinä suihkussa, jossa kävelimme puolituntia. Oli kieltämättä erilainen kokemus olla litimärkänä ennen grittiä eikä vasta sen jälkeen. 


Viimeiseksi viikoksi majoituimme Malesian toiseksi suurimmassa kaupungissa George Townissa, joka on UNESCO maailmanperintökohde. Forbesin mukaan George Town kuuluu top10 "Cities for street food" - kategoriaan ja se on yksi parhaista paikoista viettää eläkepäiviään maailmassa. Lisäksi Forbes on rankannut Penangin maailman parhaaksi budjettimatkakohteeksi 2016. 




Delicious street food from Tiger Vegetarian at the street food market place near Gurney Plaza. /// Tätä herkullista street foodia Tiger Vegetarian-kojusta tuli syötyä monena iltana.




Street art painting about what George Town is famous for. /// Taideteos George Townin kuuluisuudesta eli katukeittiöstä.




You can also find some mouthwatering handmade little treats from the few chocolate shops in George Town. /// Georgetownista löytyy herkullisen katukeittiön lisäksi myös taivaallisia pikkuherkkuja.


George Town on mielestämme rauhallinen, viihtyisä ja siisti kaupunki eikä se vaikuttanut perinteiseltä suurkaupungilta, sillä rakennukset ovat matalia, kadut rauhallisia muutamaa päätietä lukuunottamatta, liikenne oli yllättävän tilaa antavaa eikä ollenkaan suurkaupungeille tyypillistä hektistä tööttäilyä ja rynnimistä.




Good way to get around George Town is to rent a bicycle. /// Hyvä ja halpa tapa pyöriä ympäri George Townia on vuokrata pyörä.




"Beca (Trishaw Paddler)"
 

Countlessmilesandsmilesin erinomainen kokemus Penangista ja George Townista koostuu edullisista katukeittiöistä, herkullisesta kasvisruuasta, George Townin omaperäisestä tavasta kertoa historiastaan terästaidetoesten avulla sekä tietenkin mahtavista Les Mills - jumpista Jatomi Fitness - salilla. 




"Cannon Hole"




"The Main Street"




"Budget Hotels"




"Kandar"




There is also a lot of other awesome street art to admire in George Town. /// George Townissa on rautataideteosten lisäksi myös paljon muuta taidetta ihaltavaksi.


George Town on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jonne tämä kaksikko palaa vielä varmasti uudelleen. 

Thanks for reading and see you soon! 

Emmi & Henkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti