perjantai 14. huhtikuuta 2017

Malesia - Langkawi - Kaukana Paratiisista

Viiden viikon Malesian reissumme pohjanoteeraus on ollut ehdottomasti Luoteis-Malesiassa sijaitseva Langkawi, joka koostuu 104 saaresta. Langkawin vetonaula on tax free - ostokset ja syy moiseen johtuu todennäköisesti siitä, ettei saarella ole muuta kilpailuvalttia naapurimaan paratiisisaariin nähden. Olemme viettäneet Langkawin pääsaarella koko viikon, sillä Henkalla on ollut nettipokeriturnaussarja käynnissä ja löysimme hyvän netin, joka on ollut todella harvinaista herkkua täällä Aasiassa, joten päätimme pysytellä kivassa guest housessa luotettavan netin äärellä. Meitä olisi kiinnostanut lähteä käymään päiväretkellä Thaimaan Ko Tarutaolla, joka sijaitsee n. 5km Langkawilta, mutta se idea kaatui otettuamme selvää kyseisen lähes aution saaren ihmiskaupparallista, joka velvoittaa paikallisia olemaan olematta tekemisissä länsimaalaisten kanssa. 





Palm trees make the best kind of shadows. 


Langkawin pääsaarella on pinta-alaa 478,5 neliökilometriä, mutta siltikin vain muutama kämäinen erilaisten meduusojen miehittämä hiekkaranta, jossa näkyvyys on yhtä selkeää kuin kuravedessä. Tiesimme etukäteen, ettei täällä voisi snorklata, mutta rantojen surkeus alitti varovaisimmatkin odotuksemme. Saaren länsipuolella sijaitseva Cenang Beach on saaren pisin ja luotaantyöntävin vesiurheiluhelvetti, jossa emme nähneet kenenkään uivan. Ranta soveltuu matkailijalle, joka haluaa kokeilla vesiurheilulajeja kohtuuhintaan sameassa vedessä, jossa meduusat viihtyvät. 








Cenang Beach is a beaten-up tourist trap with a lot of watersports going around. /// Cenang beach on kulahtanut turistirysä, jossa vesiurheiluhärvelit sinkoilee ympäriinsä. 



Emme ole nähneet meduusoista Langkawilla ollessamme yhtään ainoaa varoitusta, mutta Google tiesi kertoa, ettei meduusaongelmasta puhuta täällä turistikadon pelossa. Guest housemme henkilökunta suositteli meille Skull Beachia, joka on noin 150m leveä paikallisten suosima rannankuvatus. Vesi Skull Beachilla on yhtä sameaa kuin missä tahansa muuallakin Länsi-Malesiassa, mutta siellä pystyi nautiskelemaan rauhassa lämpimästä kelistä ilman vesiurheiluhärveleiden pärinää. 

Saimme molemmat Skull Beachilla shokit joltain rantavedessä lilluttelevalta yksilöltä, mutta Emmi osui pahemmin sen tielle. Meduusa pisti Henkkaa ranteeseen kun taas Emmi sai osumaa nilkkoihin, jalkapöytiin, ulkoreiteen sekä käsivarteen. Kävimme heti kaupasta ostamassa etikkaa, joka toimii meduusan pistokseen ensiapuna polttokohtiin kaadettuna. Polttava kipu kesti noin 6h ja pahimman osuman saanut ulkoreisi oli kosketusarka pari päivää iskun jälkeen. Kävit hyvät, ettei otus ollut Box Jellyfish eli kuutiomeduusa, jonka pisto voi olla hengenvaarallinen ja niitä elää myös Malesian merivesissä. 




Illuminati confirmed? /// Tällaiset jäljet jäi Emmin ja meduusan kontaktista. 


Kävimme pyörähtämässä Durian Perangin vesiputouksella ja nähtävyys pääsi heittämällä henkilökohtaiseen top 3 surkeimmat putoukset - listallemme. Paikka oli pieni, roskaisa, vesi likaista, täynnä lapsiperheitä ja ainut lohtu ajan hukalle oli, että vierailu putouksella oli ilmaista. 




Good thing that this was free of charge. /// Onneksi tämä huvi oli ilmaista. 




Dirty water and small pools was all that Durian waterfalls had to offer. /// Likainen vesi pienissä altaissa oli kaikki se mitä Durian vesiputouksilla oli tarjota. 


Countlessmilesandsmilesin mielikuva Langkawista on hyvin kaukana rantapallo.fin hehkuttamasta valkohiekkaisesta lomaparatiisista, mutta mikäli pyörit lähisaarilla ja olet kiinnostunut merkkituotteista ja luksusmerkeistä kannattaa ehdottomasti tulla tsekkaamaan luksusoutlettien tarjonta. Meillä on rinkat täynnä, mutta sen verran löytyi Emmin repusta kuitenkin tilaa, että Henkka osti Emmille lahjaksi Kenzon paidan, joka oli noin kolmasosa hinnasta, jonka saisi pulittaa vastaavasta paidasta Euroopassa.




Shallow, dirty and blurry water wasn't what we expected at all. /// Odotimme netistä lukemiemme hehkutusten perusteella rannoilta paljon enemmän. 




So called Black Sand Beach looked more like the sand was contaminated from the emissions of the factory next to it than an extraordinary beach. /// Black Sand Beach muistutti enemmänkin saastunutta rantaa kuin must see - nähtävyyttä. 


Huolimatta siitä, että Langkawin uintimahdollisuudet ja nähtävyydet olivat pettymyksiä, päätöksemme lähteä Malesiaan on ollut yksi reissumme parhaista ja tulemme lähitulevaisuudessa kiertämään Malesian itäpuolen saaret, sillä emme ehtineet niissä tällä pyrähdyksellä vierailemaan. Huomenna jatkamme matkaamme Kuala Lumpuriin, josta lennämme Balille ensi maanantaina. Bali on yksi reissumme kohokohdista, sillä olemme varanneet sieltä sukelluskurssin, joka on ensimmäinen meille molemmille. Lisäksi aiomme tutustua surffauksen saloihin, joten tehtävää riittää nähtävyyksien bongailun lisäksi 3,5 viikoksi hyvin. 




Goodbye Langkawi! At least the sunset was cool. /// Hyvästi Langkawi! Onneksi auringonlaskut olivat upeita. 


Otamme mielellämme vastaan vinkkejä Balille ja olemme erityisen kiinnostuneita hyvistä snorklaus- ja sukelluspaikoista sekä surffaukseen liittyvistä tipseistä. Kiitos kaikille tähän mennessä meille vinkkinsä ja palautteensa antaneille. Niistä on ollut meille hyötyä ja iloa. 

Thanks for reading and see you soon! 

Emmi & Henkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti