sunnuntai 24. syyskuuta 2017

WA - Piipahdus Coral Bayssa Ja Shark Sanctuaryssa

Tässä postauksessa kerromme, miten pari viikkoa töissä sujui Henkan johdolla, sekä reissustamme paljon hehkutettuun Coral Bayhin.

Maissiruletti on ollut viimeisen kahden viikon aikana melkoista paahtamista, mutta poikkeuksellisesti hyvässä ilmapiirissä, sillä valituksen maailmanmestari (työkaverimme) jätti Australian taakseen ja suuntasi takaisin kotimaahansa ja esimiehemme, joka on tämän ladyn miesystävä, lähti häntä saattamaan matkalleen pariksi viikoksi.

Pakkasimme joka päivä 10-14 biniä maissia, joka on tuplaten tai jopa triplasti aikaisempaan työmäärään nähden, mitä meillä on tähän asti ollut. Meillä oli apureina jos jonkinlaisia suorittajia, joiden perään sai katsoa lähes taukoamatta ja välillä toivoi, että olisi ollut ylimääräinen silmäpari selässä. Yllättävän paljon aikaa tuhlaantui samojen asioiden kädestä pitäen opettamiseen ja sinne päin tehdyn työn korjaamiseen. Pääasia täysien työviikkojen lisäksi on, että omistaja oli mielissään ja silmin nähden tyytyväinen työpanokseemme. Joka tapauksessa viihdyimme töissä paljon paremmin ilman kaikesta turhasta stressaavaa esimiestä ja hänen sekä valittajamestarin jatkuvaa riitelyä. 




First view that we got of Coral Bay as we arrived.

Päätimme palkita itsemme täällä farmijaksolla ja erityisesti Länsi-Ausseissa kärvistelystä sukellusretkellä Ningaloo Reefille Coral Baysta sunnuntaina, jonka Henkka varasi hyvissä ajoin netistä. Odottelimme laskua kyseisestä retkestä vahvistussähköpostin saatuamme, mutta koska laskua ei alkanut kuulumaan, ajattelimme ajaa kyseiseen Dive Centeriin ja käydä kysymässä, että maksetaanko koko summa paikan päällä, koska mitään ei ollut vahvistusviestin jälkeen Dive Centeristä kuulunut. Reissuun lähdettyämme saimme sähköpostin kyseisestä puljusta, että kaikki retket ovat täyteen varattuja keskiviikkoon asti, vaikka jokaisella retkellä oli tilaa, kun Henkka niitä netistä vertasi ja varasi. Tietysti tämä firma on ainut sukellusretkiä tarjoava yritys Coral Bayssa, joten jäi sukellukset haaveeksi. Rehellisesti yllätyimme, että he vaivautuivat ilmoittamaan, että emme pääsekään retkelle, sillä täälläpäin on tyypillistä jättää asiat roikkumaan koska 'No Worries.' Jopa työpaikkamme omistajat sanoivat retkemme peruuntumisesta kuultuaan, että "That's Australia for You", joten käsityksemme australialaisten leväperäisyydestä sai vahvistusta. Täällä oppii viilaamaan perusasenteensa realistisen pessimistiksi niitä asioita kohtaan, joihin vaikuttaa muutkin osapuolet, kun vain itse. Täällä mikään ei ole varmaa, ennen kuin se on varmaa. 




A huge termite mound on our way to CB.


Takapakista huolimatta päätimme ajaa Coral Bayhin ja viettää yhdessä mukavan viikonlopun snorklaten ja paikkoja tutkien. Iloksemme riutta oli suhteellisen hyvässä kunnossa siihen nähden, että Coral Bay on off seasonillakin totaalinen australialaisten lapsiperheiden täyttämä tourist hell hole. Onnistuimme tietysti ajoittamaan reissumme juuri alakoulujen loma-aikaan. Vaikka Coral Bayssa vierailijoiden keski-ikä ei ylittänyt 15 ikävuotta ja joka paikassa olisi saanut maksaa tuplahinnat kaikesta mahdollisesta, onnistuimme löytämään rantaviivaa, jossa ei ollut ketään muita meidän ja upeiden dyynien lisäksi. 




On top of the dunes.

Noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Coral Baysta sijaitsee samalla rantaviivalla Shark Sanctuary, jonne riuttahait tulevat synnyttämään poikasensa keväällä. Kävelimme ihastelemaan pikkuisia hain alkuja, joista voi ottaa kuvia rannalta tai jopa kahlata tai snorklata niiden mukana vedessä, jos uskaltaa.




You can walk to Shark sanctuary along the shore and get some privacy as well if you go at the right time.




Walking towards the sanctuary.




Shark sanctuary was the best thing that Coral Bay had to offer.




Those little black dots that you might see in the water near the shore are baby sharks.


Vaikka paljon odotettu viikonloppureissumme tyssähti jo alkumetreillä, eivätkä kelitkään olleet parhaat mahdolliset, mutta voimme suositella Coral Bayta jo pelkästään Shark Sanctuaryn takia kevätaikaan ohikulkumatkalaisille hyväksi Pit Stopiksi. Jos sukellus Ningaloo Reefillä kiinnostaa, niin Coral Bayssä se on muutaman kympin edullisempaa, kuin ottaa retki Exmouthista, jos siis onnistuu retkelle asti pääsemään.




                   Thanks for reading and see you soon!


                              Emmi & Henkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti