torstai 24. marraskuuta 2016

Mystere was a mystery

Tässä postauksessa kerromme Cirque Du Soleil - Mystere - showsta.

Saimme Norwegianilta ilmaiset liput Cirque du Soleil - Mystere showhun, sillä olimme buukanneet lennot heidän ensimmäiselle lennolleen Oslosta Las Vegasiin.



Complimentary tickets to Mystere from Norwegian.


Meillä oli aika korkeat odotukset kyseisestä showsta, koska Cirque du Soleil on maailman kuuluisin sirkus ja itse Mystere - show on pyörinyt jo vuodesta 1993. Esitys oli Treasure Island - casinolla, johon on varta vasten rakennettu teatteritilat kyseistä showta varten. Lipput kyseiseen showhun maksavat $49 - $140 + verot.

Korkeisiin odotuksiin nähden show oli hyvin keskinkertainen sirkusesitys. Asiakkaiden väkisin naurattamista ja tapututtamista oli yllättävän paljon siihen nähden, että kyseessä on maailmanluokan sirkusspektaakkeli. Henkilökohtaisesti tykkäämme siitä, että kaikissa tähän astisissa esityksissä, joissa olemme jenkkireissuillamme käyneet, on otettu yleisöä mukaan siten, että esiintyjät ovat valinneet randomisti jonkun asiakkaan ja ottaneet hetkellisesti katsojan mukaan esitykseen. Valosuunnittelu oli erinomaista ja valomestari piti huolta, että ihmiset katsovat oikeaan paikkaan koko esityksen ajan, vaikka monessa suunnassa tapahtui yhtä aikaan. Esiintyjien puvut olivat upeita ja kiinnittivät yksityiskohdillaan hyvin yleisön huomion. 

Äänimaailma ei mennyt aina yksi yhteen esityksen kanssa ja musiikki oli välillä häiritsevän hiljaisella. Showssa näki erilaisia trampoliinihyppelyitä, Aerial silk - taidetta, jonglööraamista, trapetsitaiteilua, Taiko-rummutusta sekä akrobatiaa. Esityksen akrobatiaosuus muistutti olypiavoimistelua, joten täysin samat voltit ja kärrynpyörät voi nähdä joka neljäs vuosi omalta kotisohvalta. Näkemämme temput ovat haastavia sirkustaiteilijoille ja harjoitteluun on kulutettu varmasti paljon aikaa, mutta kokonaisuutena Mysterestä meille jäi mieleen erittäin sekava esitys, josta puuttui kunnollinen juoni. Meidän on hankala keksiä Mysterelle kohdeyleisöä, kenelle voisimme kyseistä parituntista suositella, mutta jos tykkää akrobatiasta ja haluaa nähdä shown, jossa yritetään miellyttää kaikkia, on Mystere ihan kelpo sirkusesitys.



The light show at Mystere was cool.


Vegas on pullollaan erilaisia esityksiä ja jokainen varmasti löytää laajasta tarjonnasta itselleen sopivan shown tai keikan, jota haluaa mennä katsomaan. Moneen showhun on myös tarjolla alennuskuponkeja tai 2 for 1 - tarjouksia, joten kannattaa käyttää aikaa ja perehtyä sekä vertailla lippujen hintoja, sillä siten säästää helposti useita kymppejä. Tuntuu, että show- ja keikkalippuja on tarjolla, joka nurkalla, johtuen ehkä osittain siitä, että Vegasissa on off season ja turisteja liikkeellä selkeästi vähemmän.

Thanks for reading!

Memi & Henkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti