lauantai 26. marraskuuta 2016

On The Road Again - Heading to Phoenix

Tässä blogissa kerromme Thanksgivingistä ja roadtripistä Phoenixiin, josta kerromme myös myöhemmin lisää.


Just one of many cactuses on our way to Phoenix.

Nukuimme torstaina pitkään ja lähdimme suoraan sängystä hotellimme Thanksgiving-buffettiin. Westgate -hotellissa on hyvä käytäntö: jos asiakas ei halua huoneen siivousta, hän saa $10 ruokakupongin / päivä, jonka saa hyvitettyä ihan missä vain ruokalun yhteydessä ko. hotellissa. Meillä oli näitä kuponkeja 2 kappaletta ja lisäksi saimme vielä toisesta ruokalusta -10% kuponkivihosta saadulla lappusella. Jenkeissä on kätevää kun kuponkeja voi yhdistellä ja usein myös alehinnat lasketaan halvimmasta, jo alennetusta hinnasta. 
Thanksgiving on jenkeissä merkittävämpi juhla kuin joulu ja sen peruspilari liittyy jakamiseen ja perinteisiin niiltä ajoilta kun porukka vainottuja siirtolaisia Euroopasta asettui Pohjois-Amerikan itärannikolle vuoden 1620 syksyllä, kun oli jo liian myöhäistä istuttaa ruuaksi kelpaaavaa kasvillisuutta. Tuohon aikaan olot olivat karut ja moni siirtolaisista menehtyi. Seuraavana keväänä paikallinen heimopäällikko teki sopimuksen rauhaomaisesta rinnakkainelosta uudisasukkaiden kanssa. Heimo lahjoitti tulijoille ruokaa ja opetti heitä kalastamaan, metsästämään ja viljelemään maissia. Thanksgivingiä vietetään Jenkeissä marraskuun neljäntenä torstaina, jolloin perheet ja sukulaiset kokoontuvat yhteen kiitospäivän aterian merkeissä.


Champagne included in the Thanksgiving buffet.



Emmi found the desserts.

Kävimme hakemassa auton perjantaiaamuna Payless-autovuokraamosta. Vuokra-auto on meillä käytössä 9 päivää. Thanksgivingiä seuraa jenkkien mahtava ostospäivä Black Friday, jolloin kaupat myyvät tuotteitaan hurjilla alennuksilla. Monet myymälät avaavat ovensa jo 5.00 - 7.00  aamulla ja ihmiset joutuvat usein  jonottamaan sisälle halutuimpiin merkkiliikkeisiin.
Me kävimme pyörähtämässä Las Vegas Premium Outleteissa, jossa eniten aikaa tuhlaantui tietysti parkkipaikan etsimiseen ja jonotukseen. Pari tuntia ihmismuurahaispesässä pyörittyämme lähdimme kohti Phoenixiä, jonne ajaa Vegasista, kaasujalan herkkyydestä riippuen, noin 5h.


Henkka and a huge cactus.
Halusimme lähteä Phoenixiin, koska se on yksi jenkkien suurimpia kaupunkeja ja siellä riittää varmasti nähtävää ja koettavaa viikoksi. Aiomme mennä katsomaan NHL:ää sekä NBA:ta ja haluamme nähdä Jenkeissä muutakin, kuin casinoita ja buffetteja.
See you next time!
Memi & Henkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti