torstai 16. maaliskuuta 2017

Malesia - Pulau Pangkor - Welcoming, Calm and Peaceful Island

WEDNESDAY MARCH 15TH

Tervehdys pieneltä ja rauhalliselta Pulau Pangkor-saarelta, joka sijaitsee Malesian länsirannikolla noin 200km Kuala Lumpurista. Saaren pinta-ala on vain noin 8km2 ja se ei ole vielä liian turistisoitunut lomasaari, mutta Perakin osavaltion hallitus yrittää tehdä siitä yhtä Malesian pääturistikohteista. Tavoitteena heillä on saada 2 miljoonaa matkailijaa lisää vuositasolla ja merkkejä lomakylien rakentamisesta on jo ympäri saarta, mutta toistaiseksi olemme törmänneet vain muutamiin muihin matkailijoihin parin päivän aikana, johtuen osin siitä, että maaliskuussa täällä on meneillään off season. 




Palmtrees on a quiet beach at Pangkor Island.




The view of this spot is going to change in a while.


Matkustimme eilen Kuala Lumpurista Pulau Pangkoriin 7h kävellen, junalla, bussilla ja lopuksi vielä ferryllä. Matkan alku sai vähän takapakkia, sillä kävelimme Pudu Sentraliin, josta bussimme oli määrä lähteä netistä löytämämme tiedon mukaan, mutta paikan päällä meille selvisi, että nykyään suurin osa kaukoliikenteen busseista lähtee Terminal Bersepadu Selatanista, jonne pääsi onneksi kätevästi metrolla. Bussiterminaali oli uusi, siisti ja yllätyksemme myös bussi, jolla matkustimme oli luksus, verrattuna esim. Suomen busseihin, vaikka hinta oli huomattavasti alhaisempi (27MYR/hlö). Penkit vastasivat elokuvateatterien istuimia ja ne sai kallistettua mukavaan asentoon. Vaikka bussissa ei ollut vessaa, pystyi matkalla olevien asemien vessoja käyttämään pysähdyttäessä. 





We got tickets to the ferry. Locals are so nice and helpful here. If you even look a little bit lost they will ask if you need any help.




Going to Pangkor Island by ferry.


Päästyämme guesthouseen, saimme kuunnella ensin kattavan selostuksen saaren palveluista, rannoista ja nähtävyyksistä majapaikan omistajalta. Kuulimme myös, että Pangkor-saari on yksi ainoista paikoista Malesiassa jossa vielä toistaiseksi valmistetaan veneitä ja pieniä paatteja. Pitkästä aikaa meille oli heti alusta asti selvää, että viihtyisimme majoituksessamme ystävällisen vastaanoton ja ilmapiirin takia. 





It is sad when you see something like this on a beach.




Henkka found a nice place to chillout after a sweaty workout.



THURSDAY MARCH 16TH, PULAU PANGKOR

Päätimme vuokrata skootterin, sillä ehdottomasti kätevin tapa päästä liikkumaan saarella, on omatoiminen pääryyttely. Liikenne Pangkorilla on mielestämme rauhallisempaa eikä niin agressiivista, johon olemme esimerkiksi Thaimaassa tottuneet. Lähdimme selvittämään snorklausmahdollisuuksia ja kävimme syömässä lounaan kiinalaisessa ravintolassa. Kartoitimme, että ravintolahinnat ovat 2-5 kertaiset saaren länsipuolella verrattuna itäosan kalastajakylään, jossa paikalliset asuvat. 




The owner made tasty lime juice for us.




Henkka ate some eel.




A delicious and cheap dinner. One meal cost only 6.50-8.50 MYR.


Saaren länsiosassa voi nähdä hornbill-lintuja eli sarvinokkia, jotka ovat Pangkorin erikoisuus. Sarvinokkien tunnuspiirteenä on yleensä suuri, kirkkaanvärinen nokka. Näkemämme linnut eivät pelänneet ihmisiä ollenkaan, vaan nappasivat niille annetut herkkupalat kädestä kuin lemmikkieläimet. Mietimme jälkeenpäin, että mitenkähän lintujen elinikäinen pullaleipäkuuri vaikuttaa niiden lentokykyyn ja elinkaareen, mutta joka tapauksessa oli mukava nähdä erikoisia lintuja lähietäisyydeltä.




Hornbills sitting on some poles.




Henkka got to feed them too. The birds were so calm and used to humans.




Hornbills beak is usually very colorful as you can see.




Beach boy watching that everyone is safe at the beach.


Buukkasimme seuraavalle päivälle snorklausretken ja lähdimme tekemään GRIT Cardion hylätylle jalkapallokentälle, joka olikin reissun yksi hikisimmistä tähänastisista treeneistä. Matkalla majoitukseen Henkka bongasi salin, jonne suuntaamme huomenna snorkalussession jälkeen. 




Taking it easy during the sunset at this chillout island.


Sen verran palaamme edellisen postauksemme aiheeseen hotellisekoilusta, että hotels.com otti meihin sähköpostite yhteyttä, pahoittelivat tapahtunutta, kiittivät palautteesta ja lupasivat hoitaa asian 28 päivän kuluessa, joten odottelemme edelleen päätöstä ja infoamme blogiimme tilanteen edetessä lisää. 

Huomenna pääsemme pitkästä aikaa snorkaamaan ja salille. Pienet asiat lomalla tekevät meidät iloisiksi, kuten se, että Malesiassa vallitsee yleinen ystävällishenkinen ja tervetullut ilmapiiri, eikä ihmisten arki tunnu olevan täällä täyttä taistelua ja suorittamista kuten Kiinassa. 

Thanks for reading & see you soon.

Emmi & Henkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti